Η Porsche “βάφτισε” την Mission E, Taycan.

“Το ηλεκτρικό sports car μας είναι ισχυρό και αξιόπιστο. Είναι ένα όχημα που καλύπτει μεγάλες αποστάσεις και αποτελεί την επιτομή της ελευθερίας”.

Εξηγεί ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Porsche, Oliver Blume, σχετικά με το αυτοκίνητο που μέχρι τώρα γνωρίζαμε ως Mission E, αλλά από εδώ και πέρα, θα αποκαλούμε με το πραγματικό του όνομα: Taycan. Το Taycan σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση “ζωηρό νεαρό άλογο” και αναφέρεται στην εικόνα που βρίσκεται στην “καρδιά” του εμβλήματος της Porsche, οπότε ταιριάζει σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 600 ίππων, που επιταχύνουν το sports car στα 100 km/h σε 3.5 δευτερόλεπτα και στα 200 km/h σε λιγότερα από 12. Εκτός αυτού, το Taycan συνεχίζει την παράδοση της Porsche όσον αφορά στην ονοματολογία των μοντέλων της: Η Boxster περιγράφει τον συνδυασμό του boxer κινητήρα και του roadster αμαξώματος, η Cayenne υποδηλώνει φλόγα, η Cayman είναι ευέλικτη, η Macan προέρχεται από την Ινδονησιακή λέξη για την τίγρη και η Panamera αναφέρεται στον θρυλικό αγώνα Carrera Panamericana.

Η Taycan όμως είναι κάτι περισσότερο από “ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο”. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι μέρος της διττής ταυτότητας της Porsche για το μέλλον και η αιχμή του δόρατος για μία επένδυση που θα δημιουργήσει 1.200 νέες θέσεις εργασίας στο Zuffenhausen, έναν νέο χώρο για το βάψιμο της Taycan, την επέκταση του εργοστασίου κινητήρα για την παραγωγή ηλεκτροκινητήρων κ.ά.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.