Το World Rallycross Championship γίνεται ηλεκτρικό από το 2020!

Είναι απολύτως λογικό για τα motorsports να αλλάζουν σύμφωνα με τους καιρούς. Υπάρχει μάλιστα η θεωρία που λέει ότι αυτά θα έπρεπε να οδηγούν την αλλαγή και όχι απλά να ακολουθούν, αλλά αυτή η θεωρία έχει να γίνει πράξη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, το εγγύς μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό και η FIA αναγνωρίζει αυτό το γεγονός εγκρίνοντας την μετάβαση στον ηλεκτρισμό για το World Rallycross Championship!

Οι σχετικές φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετό καιρό και η Federation International de l’Automobile αποφάσισε να ανακοινώσει με κάθε επισημότητα τις προθέσεις της όσον αφορά ένα πρωτάθλημα που ναι μεν είναι εντυπωσιακό, αναβιώνοντας υπό μία έννοια τα θηρία του Group B, αλλά δεν είναι ακριβώς “στην αιχμή της τεχνολογίας”. Σύμφωνα με το πλάνο, τα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά αγωνιστικά θα κινούνται από δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω) συνδυαστικής απόδοσης 680 ίππων! Για να διατηρηθεί το κόστος χαμηλά και να προσελκύσει το πρωτάθλημα κατασκευαστές ή ακόμα και ιδιώτες, τα αγωνιστικά θα χρησιμοποιούν κοινές μπαταρίες (της Williams) και κοινό πλαίσιο (της Oreca), με το πλαίσιο των κανονισμών γενικότερα, να θυμίζει αυτό της Formula E όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να συνδυάσουν τα δικά τους εξαρτήματα με τα κοινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Προς το παρόν, αρκετοί είναι οι κατασκευαστές που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη νέα formula, με προεξέχουσες τις Volkswagen, Audi και Peugeot που ήδη συμμετέχουν στο World Rallycross Championship και αυτό είναι σημαντικό. Όσο για την αποδοχή των ηλεκτρικών αγωνιστικών από τον κόσμο, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν αναμένεται να είναι καθολικά θετική. Ένα από τα βασικά στοιχεία οποιουδήποτε motorsport, ο εκκωφαντικός ήχος, θα λείπει και αυτό θα στοιχίσει, ακόμα κι αν η ταχύτητα των αγωνιστικών είναι τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με σήμερα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.