Η Volvo θέλει μέχρι το 2025, το 1/3 των πωλήσεων της να είναι αυτόνομα αυτοκίνητα!

“Οι προσδοκίες των πελατών μας αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς. Αυτό σημαίνει ότι η Volvo Cars επίσης αλλάζει με ταχείς ρυθμούς. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα μεταμορφώσουν την Volvo από μία αυτοκινητοβιομηχανία, σε έναν πάροχο υπηρεσιών για τον καταναλωτή.”

Δήλωσε ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson, αναφορικά με την προσαρμογή των στόχων για το μεσοπρόθεσμο πλάνο της σουηδικής εταιρίας. Συγκεκριμένα, η Volvo στοχεύει σε 3 πράγματα μέχρι το 2025: πρώτον, θέλει το 33% των πωλήσεων της να προέρχεται από αυτόνομα αυτοκίνητα. Δεύτερον, θέλει το 50% των πωλήσεων της να προέρχεται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τρίτον, θέλει το ίδιο για την “συνδρομητική” υπηρεσία της

Η Volvo όμως δεν αναφέρει πώς σκοπεύει να φτάσει αυτό το 50% από το “Care by Volvo” πρόγραμμα. Η υπηρεσία αυτή καλύπτει τα πάντα (το ίδιο το αυτοκίνητο, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, συντήρηση και οδική βοήθεια) έναντι μίας μηνιαίας συνδρομής και είναι η απάντηση των Σουηδών στην πρόβλεψη ότι η ιδιοκτησία αυτοκινήτου είναι κάτι ξεπερασμένο, αλλά δεν προσφέρεται παγκόσμια… Όχι ακόμα τουλάχιστον. Όσον αφορά στην αυτόνομη οδήγηση δε, η Volvo έχει στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην Uber και αυτό, προς το παρόν, δεν είχε καλά αποτελέσματα. Δεν έχουμε φτάσει όμως στο 2025, ούτε καν πλησιάζουμε, οπότε ενώ διατηρούμε τους προβληματισμούς σχετικά με την επίτευξη των στόχων, δεν υπάρχει λόγος να ασκήσουμε κριτική.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.