Η Tesla teasάρει το Model Y crossover για το 2020!

Η Tesla είναι πασίγνωστη για το γεγονός ότι προτρέχει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Roadster, που “παρουσιάστηκε” τον Νοέμβριο του 2017 ως το ταχύτερο και το καλύτερο αυτοκίνητο στον γαλαξία αλλά δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή πριν το 2020. Το ίδιο κάνει περίπου και για το Model Y, το crossover που θα τοποθετηθεί από πλευράς μεγέθους κάτω από το Model X και από πλευράς τιμής ανάμεσα στο Model 3 και το Model S. Η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα μία σκοτεινή εικόνα που δείχνει τις έντονες καμπύλες του επερχόμενου μοντέλου, ενώ ανακοίνωσε ότι θα αυτό θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2019.

Το πρόβλημα είναι ότι θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο που θα κατασκευάζονται τα Roadster και Semi. Γιατί είναι πρόβλημα αυτό; Γιατί ενώ ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του Model Y θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020, ενώ πριν από λίγους μήνες είχε πει ότι θα ξεκινήσει το 2019, όχι μόνο δεν υπάρχει ακόμα το εργοστάσιο όπου θα παράγεται, όχι μόνο δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή του αλλά δεν ξέρουμε ούτε καν πού θα βρίσκεται! Αυτό βέβαια δεν σταματά τον Musk από το να δηλώσει ότι το Model Y θα φέρει την “κατασκευαστική επανάσταση”…

Σε κάθε περίπτωση, το Tesla Model Y θα είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση. Μπορεί να μην χρησιμοποιεί την δική του, αποκλειστική πλατφόρμα όπως είχε αναφερθεί στο παρελθόν από τον Musk (αντιθέτως, θα μοιράζεται αρκετά κοινά στοιχεία με το Model 3) και να μην εξοπλίζεται με τις falcon πόρτες του Model X, αλλά θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.