Το νέο Jeep Grand Cherokee θα βασίζεται στην πλατφόρμα της Stelvio.

Ποιο το νόημα του να έχεις πρόσβαση σε συνέργειες αν δεν τις εκμεταλλεύεσαι; Το τελευταίο “δώρο” που έκανε η Daimler στην Jeep, ήταν η premium πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για το Grand Cherokee. Μία πλατφόρμα που εξυπηρέτησε καλά την αμερικανική εταιρία, αλλά ήρθε η ώρα να κάνει στην άκρη για κάτι πιο σύγχρονο. Όπως ήδη γνωρίζουμε, το νέο Grand Cherokee περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πλάνο της Jeep όπως αυτό παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, ενώ τώρα μαθαίνουμε ότι το μεγάλο SUV θα κάνει χρήση της αρχιτεκτονικής της Alfa Romeo Stelvio (και της Giulia φυσικά).

“Ξεκίνησε αρχικά με την αρχιτεκτονική της Alfa, η οποία έκτοτε έχει τροποποιηθεί και μεγεθυνθεί ώστε να χρησιμοποιηθεί τόσο για ένα 5-θέσιο όσο και για ένα 7-θέσιο Grand Cherokee.”

Δήλωσε ο επικεφαλής της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne. Σε αυτή την πρόταση, ο Ιταλός manager επιβεβαιώνει 2 πράγματα. Πρώτον, αυτό που ήδη είπαμε σχετικά με την πλατφόρμα και δεύτερον, ότι το 7-θέσιο SUV που αναφέρεται στο πλάνο της Jeep για το 2018-22 θα ονομάζεται επίσης Grand Cherokee. Κατά τα άλλα, περιμένουμε το νέο μοντέλο να εφοδιάζεται με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης 2ου επιπέδου τουλάχιστον αλλά και να προσφέρεται με ένα plug-in υβριδικό powertrain, για το οποίο όμως δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Δεδομένου όμως ότι το επερχόμενο Jeep Grand Cherokee δεν απέχει περισσότερα από 1-2 χρόνια από το λανσάρισμα του στην αγορά, οι λεπτομέρειες δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.