Η Nissan σταματά την εξέλιξη πετρελαιοκινητήρων;

Αυτή την περίοδο, οι κινητήρες πετρελαίου είναι το “μαύρο πρόβατο” της βιομηχανίας αυτοκινήτου και απ’ ότι φαίνεται, οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν αποφασίσει πως το μέλλον δεν περιλαμβάνει την συγκεκριμένη τεχνολογία. Μόλις πρόσφατα μάλιστα, η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2022 θα καταργηθούν σταδιακά όλες οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των εταιριών της. Τώρα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Nissan.

Η ιαπωνική εταιρία ήδη δεν προσφέρει diesel εκδόσεις στην εγχώρια αγορά ενώ έχει ανακοινώσει πως το ίδιο θα ισχύει και για την ευρωπαϊκή αγορά μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Μόνο τα επαγγελματικά της θα είναι διαθέσιμα με diesel κινητήρες και αυτοί δεν είναι εξελιγμένοι από την ίδια, αλλά θα αποτελούν “δάνειο” από κάποιον συνεργάτη. Έτσι, πιο το νόημα της επένδυσης στην εξέλιξη μίας τεχνολογίας με πολύ σύντομη ημερομηνία λήξης; Καλύτερα αυτά τα κεφάλαια να ανακατευθυνθούν στην ηλεκτροκίνηση.

Προφανώς η Nissan δεν είναι μόνη της σε αυτή την μεταστροφή. Εκτός από τις Alfa Romeo, Fiat, Jeep και Maserati της FCA, το ίδιο έχει ανακοινώσει η Subaru αλλά και η Toyota.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.