Τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης εκτός δρόμου; Η Land Rover το έχει αναλάβει!

Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνέχεια για την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης αλλά έπρεπε να περιμένουμε την Land Rover για να αναλάβει την εξειδίκευση της για κίνηση εκτός δρόμου.

Η αγγλική εταιρία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Birmingham εξελίσσει ένα σύστημα που χρησιμοποιώντας μία σειρά καμερών, αισθητήρων, radar και lidar, αναλύει το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο, καθορίζει τα χαρακτηριστικά της επιφάνειας κίνησης και τις καιρικές συνθήκες και στη συνέχεια, αποφασίζει για την ταχύτητα με την οποία θα κινηθεί το αυτοκίνητο, την ρύθμιση της ανάρτησης και των ηλεκτρονικών συστημάτων του καθώς και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η τεχνολογία έχει την δυνατότητα να επιτρέπει στα αυτοκίνητα να ταξιδεύουν ως κομβόι και να επικοινωνούν μεταξύ τους οπότε αυτά που ακολουθούν, να γνωρίζουν για τα εμπόδια ή τις δυσκολίες του δρόμου πριν φτάσουν σε αυτά. Το μόνο που μένει να μάθουμε τώρα είναι αν και πότε θα περάσει αυτή η τεχνολογία στην παραγωγή.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.