Επίτροπος της Ε.Ε. χαρακτηρίζει τα diesel “τελειωμένα”.

Doppelrohrauspuff am Auto. Nahaufnahme. Fahrer gibt ordentlich Gas.

Η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εσωτερικής αγοράς, βιομηχανίας, επιχειρηματικότητας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Elzbieta Bienkowska δεν “μασάει” τα λόγια της καθώς εκφράζει την γνώμη της για την τεχνολογία της πετρελαιοκίνησης κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης:

“Τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα είναι τελειωμένα. Πιστεύω ότι σε κάποια χρόνια θα εξαφανιστούν εντελώς. Είναι μία τεχνολογία του παρελθόντος.”

Είπε η Πολωνή αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι η στιγμή που η Ε.Ε. συνειδητοποίησε τι γίνεται, ήταν το “dieselgate” σκάνδαλο της Volkswagen το 2015.

“Ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να έχουμε πραγματικά καθαρά –χωρίς NOx- diesel αυτοκίνητα.”

Είπε η Bienkowska, κατηγορώντας μάλιστα τους κατασκευαστές για αλαζονεία σχετικά με την πρώτη αντίδραση τους στο, τότε, σχέδιο νόμου που έδινε την δυνατότητα για μεγαλύτερα πρόστιμα σε περίπτωση “παρεκτροπών”. Φυσικά, για να σημειωθούν πρόοδοι στον τομέα της ηλεκτροκίνησης όπως επιθυμεί η Bienkowska, πρέπει να υπάρξουν επενδύσεις ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει ο χρόνος αλλά και η στάση της Ε.Ε. αναφορικά με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων και τα κίνητρα που θα δώσει στους κατασκευαστές για την μετάβαση στη νέα, πράσινη τεχνολογία.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.