Η Ford κατάφερε να κάνει το ήδη πολύ καλό F-150 Raptor, καλύτερο!

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και η Ford το γνωρίζει. Γι’ αυτό, παρουσίασε το MY2019 F-150 Raptor το οποίο είναι βελτιωμένο στα σημεία με ουσιαστικές προσθήκες και μετατροπές ώστε να συνεχίσει την επιτυχία του προκατόχου του. Όπως φαντάζεσαι, επειδή δεν μιλάμε για νέο μοντέλο ή έστω facelift, οι τροποποιήσεις που έγιναν είναι λίγες, αλλά είναι αρκετές για να φρεσκάρουν το F-150 Raptor.

Η ουσιαστικότερη αλλαγή, έχει να κάνει με την ανάρτηση του ικανότατου pickup. Η Ford εξόπλιζε ήδη το Raptor με ένα εντυπωσιακό σύστημα της Fox Racing και μάλιστα, αναβάθμισε το εν λόγω σύστημα στο MY2017 με μεγαλύτερης διαμέτρου αμορτισέρ, όμως τώρα,  τοποθέτησε την Live Valve τεχνολογία που μεταβάλλει την συμπίεση των αμορτισέρ σύμφωνα με τις συνθήκες του δρόμου. Μία σειρά αισθητήρων στην ανάρτηση και στο αμάξωμα παρακολουθούν τι συμβαίνει και προσαρμόζουν την σκληρότητα ανάλογα ενώ το σύστημα είναι σε θέση ακόμα και πότε το F-150 Raptor είναι στον αέρα (προφανώς κατά τη διάρκεια ενός άλματος) και προετοιμάζει την ανάρτηση ώστε να κάνει την προσγείωση όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Επιπλέον, το MY2019 Raptor διαθέτει το λεγόμενο Trail Control σύστημα που λειτουργεί ως εκτός δρόμου cruise control. Όταν ενεργοποιείται από τον οδηγό, το Train Control διατηρεί την ταχύτητα σταθερή (από 1 μίλι ανά ώρα έως και 20 μίλια ανά ώρα) ούτως ώστε ο οδηγός να εστιάσει στην καθοδήγηση του θηρίου χωρίς να τον απασχολεί η επιβράδυνση ή η επιτάχυνση του αυτοκινήτου. Τέλος, οι αλλαγές περιλαμβάνουν νέα καθίσματα της Recaro στο εσωτερικό (ως μέρος ενός προαιρετικού πακέτου) και νέα χρώματα. Όσον αφορά στον κινητήρα, το Raptor κινείται από έναν twin-turbo V6 με χωρητικότητα 3.5 λίτρων και απόδοση 450 ίππων και 692 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 10-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και φυσικά, σύστημα τετρακίνησης.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.