Η Κίνα μειώνει δραστικά τους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα!

Η Κίνα συνεχίζει να “ανοίγεται” στις παγκόσμιες αγορές, καθώς μετά την απόφαση της να άρει τους ισχύοντες περιορισμούς όσον αφορά στην παραγωγή “ξένων” αυτοκινητοβιομηχανιών στην επικράτεια της μέχρι το 2022, ανακοίνωσε και την δραστική μείωση στους δασμούς των εισαγόμενων οχημάτων και εξαρτημάτων. Το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, δήλωσε ότι από την 1η του Ιουλίου, οι δασμοί θα μειωθούν από το τρέχον 25%, στο 15% ενώ αυτοί των εισαγόμενων εξαρτημάτων, θα μειωθούν από το 10% περίπου, στο 6%.

Ήδη κατασκευαστές όπως η BMW, η Audi και η Nissan έχουν εκφράσει την ευχαρίστηση τους με την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης, αν και ένα στέλεχος της κοινοπραξίας που διατηρεί η Nissan στη χώρα, είπε ότι οι γερμανικές “premium” εταιρίες είναι αυτές που θα απολαύσουν το μεγαλύτερο όφελος από την αλλαγή στη φορολογία, καθαρά και μόνο λόγω του “όγκου των εισαγόμενων αυτοκινήτων που πουλάνε”. Να σημειωθεί πάντως ότι συγκριτικά με την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. η Κίνα εξακολουθεί να έχει σημαντικά υψηλότερους δασμούς καθώς η πρώτη φορολογεί με 10% τα αυτοκίνητα που εισάγονται από το εξωτερικό της και οι δε Η.Π.Α., με 2.5%.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.