Το Volkswagen ID hatchback θα παραμείνει πιστό στο πρωτότυπο.

Το ID hatchback, το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που σχεδιάστηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό και προορίζεται για να οδηγήσει την γερμανική εταιρία σε μία νέα εποχή, θα παραμείνει πιστό στο πρωτότυπο, δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της VW, Klaus Bischoff.

“Οι αναλογίες, τα σχεδιαστικά στοιχεία και το μέγεθος των τροχών θα είναι τα ίδια με το concept. Μοιάζει με show car. Δεν μπορούσαμε να περάσουμε στην παραγωγή ένα σύστημα με κάμερες αντί για καθρέπτες για νομικούς λόγους, ούτε τις ηλεκτρικές χειρολαβές λόγω κόστους. Κατά τα άλλα όμως, είναι λίγο-πολύ ίδιο.”

Να θυμίσουμε ότι με μήκος 4.1 μέτρα, πλάτος 1.8 μέτρα και ύψος 1.53 μέτρα, το ID hatchback είναι 155 χιλιοστά μακρύτερο από το Golf, 9 χιλιοστά πλατύτερο και 77 χιλιοστά ψηλότερο ενώ το μεταξόνιο του είναι 130 χιλιοστά μεγαλύτερο. Κινείται δε από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 170 ίππων ο οποίος τροφοδοτείται με ενέργεια από μία συστάδα μπαταριών που εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 400-600 χιλιομέτρων αναλόγως της έκδοσης ενώ εκτός από τον φουτουριστικό σχεδιασμό του και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που αναμφίβολα θα διαθέτει, ξεχωρίζει με τον εντυπωσιακά μικρό κύκλο στροφής (μόλις 9.9 μέτρα) και το γεγονός ότι, λόγω packaging του ηλεκτρικού powertrain, προσφέρει χώρους αντίστοιχους του Passat σε “συσκευασία” λίγο μεγαλύτερη από αυτή του Golf όπως είπαμε.

Το ID hatchback έχει ήδη περάσει στην φάση των δοκιμών, με τα πρώτα πρωτότυπα προπαραγωγής να έχουν βγει στους δρόμους ήδη από τον Απρίλιο και τους μηχανικούς να έχουν στη διάθεση τους 16 μήνες για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Η παραγωγή του γερμανικού ηλεκτρικού μοντέλου, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2019, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στους ιδιοκτήτες τους στις αρχές του 2020 με την τιμή να είναι “συγκρίσιμη με αυτή ενός πετρελαιοκίνητου μοντέλου”, όπως δήλωσε το μεγάλο αφεντικό της εταιρίας, Herbert Diess.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.