Η FCA “διώχνει” την παραγωγή των Punto, MiTo και Panda από την Ιταλία!

“Όταν κοιτάω τα οικονομικά και κοιτάω  την απόδοση του χρόνου που επενδύεται –ξέχνα το κεφάλαιο που επενδύεται— την απόδοση του χρόνου που επενδύεται και της προσπάθειας που απαιτείται για να κάνεις την Ευρώπη επικερδή σε λογικά πλαίσια, αναρωτιέμαι γιατί το κάνει κάποιος, καθώς είναι γεμάτο δυσκολίες, είναι ένα απίστευτα πολύπλοκο παζλ.”

Δήλωσε ο Sergio Marchionne, ο ισχυρός άνδρας της Fiat Chrysler Automobiles τον Απρίλιο και απ’ ότι φαίνεται, αν αληθεύουν οι φήμες που κυκλοφορούν, με την δήλωση αυτή προμηνύει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που παράγει αυτοκίνητα η εταιρία.  Συγκεκριμένα, ο manager σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή του Fiat Punto και της Alfa Romeo MiTo στην Ιταλία για χάρη πιο “premium”, πιο επικερδών μοντέλων. Το μεν Punto, παράγεται στο εργοστάσιο της φίρμας στο Melfi ενώ η MiTo κατασκευάζεται στο Mirafiori στο Τορίνο, όπου κατά πάσα πιθανότητα, θα κατασκευάζεται το δεύτερο SUV της Maserati, δίπλα στην Levante. Η μονάδα της FCA στο Pomigliano από την άλλη, θα αναλάβει την παραγωγή ενός μικρού Jeep αφού μεταφερθεί η παραγωγή του Panda στην Πολωνία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, το πλάνο του Marchionne δεν είναι οριστικό και αμετάκλητο προς το παρόν, κάτι που σημαίνει ότι κάποιες λεπτομέρειες μπορεί να αλλάξουν μέχρι την παρουσίαση του τον ερχόμενο μήνα. Όπως καταλαβαίνεις, απώτερος στόχος όχι μόνο του πιο πρόσφατου πλάνου, αλλά ολόκληρης της πολιτικής του Sergio Marchionne κατά τη διάρκεια της 15-ετούς θητείας του στο τιμόνι της FCA, είναι η μεγιστοποίηση του περιθωρίου κέρδους και η εκμετάλλευση της Jeep. Κάθε απόφαση, λαμβάνεται με γνώμονα έναν από τους δύο “πυλώνες” ή και τους δύο. Άρα, η επαλήθευση των πρόσφατων δημοσιευμάτων δεν θα αποτελεί κάποιου είδους έκπληξη.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.