Διακόπτεται (προσωρινά) η παραγωγή του Peugeot 308 GTi.

Η Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure δυσκολεύει τη ζωή κάποιων κατασκευαστών και το τελευταίο “θύμα” της, είναι το Peugeot 308 GTi. Σύμφωνα με την γαλλική εταιρία, η παραγωγή του καυτού hatchback πρέπει να διακοπεί για ένα χρονικό διάστημα ώστε το μοντέλο να εναρμονιστεί με τις προσταγές της νέας μεθοδολογίας μέτρησης εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το 308 GTi καταργείται οριστικά.

Το μοντέλο, που κινείται από τον γνωστό υπερτροφοδοτούμενο 1600άρη βενζινοκινητήρα, θα επιστρέψει εφοδιασμένο με φίλτρα σωματιδίων, σύμφωνα με τα standards της WLTP, ενώ η Peugeot μας διαβεβαιώνει ότι η προσθήκη των εν λόγω φίλτρων δεν θα επηρεάσει την απόδοση του κινητήρα που αναμένεται να παραμείνει στα 270 άλογα. Το ανανεωμένο Peugeot 308 GTi είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ δεν ξέρουμε αν η ανανέωση θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς πέραν των φίλτρων. Σε κάθε περίπτωση, η WLTP απαιτεί αλλαγές και μην εκπλαγείς αν δεις κι άλλους κατασκευαστές να ακολουθούν την τακτική της Peugeot στο εγγύς μέλλον.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.