Η ελπίδα για ένα Ford Fiesta RS πεθαίνει τελευταία.

Οι ημέρες του Fiesta στις Η.Π.Α. μπορεί να είναι μετρημένες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ford θα σταματήσει να εξελίσσει εκδόσεις του για τις υπόλοιπες αγορές του κόσμου. Η ιδέα μάλιστα ενός Fiesta RS, εκτός του ότι ακούγεται εξαιρετικά ελκυστική για σημαντική μερίδα του κόσμου, κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια. Κατά την παρουσίαση του Fiesta ST όμως στην Αυστραλία, το αφεντικό της Ford Performance Europe, Leo Roeks, σταμάτησε ακριβώς πριν επιβεβαιώσει το λανσάρισμα μίας ακόμα ισχυρότερης έκδοσης… της RS.

Σύμφωνα με αυτά τις πληροφορίες και τους υπαινιγμούς που έδωσε ο Roeks, το Fiesta RS είναι ήδη υπό εξέλιξη, όπως και μία αυτόματη έκδοση του Fiesta ST. Όσον αφορά στην τελευταία, θα εξοπλίζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο μάλλον θα βρει τον δρόμο του και για το Fiesta RS. Η πλέον σκληροπυρηνική έκδοση του μικρού Ford, υποθέτουμε πως θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή εντός του 2019 αλλά προς το παρόν, δεν έχουμε ουσιαστικές και επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το τι μπορούμε να περιμένουμε.

Εικάζουμε ότι θα διαθέτει υψηλότερη ιπποδύναμη από το ST, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτή θα προέρχεται από τον ίδιο, 1500άρη βενζινοκινητήρα. Όπως δεν ξέρουμε αν το RS θα διατηρήσει την μπροστιοκίνητη αρχιτεκτονική του ST ή θα κάνει το άλμα στην τετρακίνηση – όσο απίθανο κι αν φαντάζει κάτι τέτοιο. Ας περιμένουμε να έχουμε κάποιου είδους επιβεβαίωση για την ύπαρξη της έκδοσης όμως, πριν ξεκινήσουμε τα σενάρια.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.