Η δουλειά ξεκίνησε πάνω στο καυτό Hyundai Kona N.

Η Hyundai θέλει να επεκτείνει την γκάμα της N Performance υπομάρκας της και η πιο ελκυστική επιλογή έπειτα από τα καυτά i30 N και Veloster N, δεν είναι άλλη από ένα SUV. Γιατί να μην εκμεταλλευτεί μία κατηγορία που γνωρίζει διαρκή άνθιση και γιατί να μην ενισχύσει την εικόνα ενός μοντέλου με μία πιο εξειδικευμένη έκδοση; Ο λόγος, όπως έχεις ήδη διαβάσει στον τίτλο, για το Kona N, που σύμφωνα με το αφεντικό, Albert Biermann, μπορεί να μην έχει πάρει το πράσινο φως ακόμα, αλλά εξελίσσεται.

“Τους είπα (τους μηχανικούς) να κατασκευάσουν το αυτοκίνητο και θα δούμε τι θα γίνει με την έγκριση του.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το powertrain του i30 N βασικά. Φυσικά μπορούμε να στήσουμε διαφορετικά την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης του Kona, αν και υπάρχουν μερικά κοινά εξαρτήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε αυτούς τους τομείς επειδή θα είναι μπροστιοκίνητο. Αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον κινητήρα και το κιβώτιο του i30 N για το Kona N.”

Δήλωσε ο Biermann σε αγγλικό μέσο, παρέχοντας πολύ περισσότερες πληροφορίες απ’ ότι είχαμε μέχρι τώρα. Δεν μάθαμε μόνο ότι η δουλειά πάνω στο Kona N έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά και ότι θα εξοπλίζεται με τον δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του i30 N, πιθανώς στην έκδοση με τα 250 άλογα μόνο.

Μέχρι να γίνει γνωστό το μέλλον του γρήγορου crossover όμως, η N Performance δεν σταματά την δουλειά. Σύντομα θα λανσαριστεί στην αγορά η πρώτη “N Line” έκδοση, με νέες ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης, το κιβώτιο και την ανάρτηση του i30 ώστε να αποκτήσει σπορ αίσθηση για όποιον θέλει κάτι παραπάνω αλλά όχι το i30 N.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.