Τoyota Dream Car Art Contest. Διαγωνισμός με νόημα και ουσία

Η Toyota, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προσκάλεσε όλα τα παιδιά του κόσμου σε ένα ακόμα υπέροχο ταξίδι έμπνευσης και δημιουργίας, μέσα από τον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής Τοyota για παιδιά με τίτλο: «Το αυτοκίνητο των ονείρων σου – Το αυτοκίνητο του μέλλοντος – Υour Dream Car»! Η Toyota Ελλάς μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση της διοργάνωσης του συγκεκριμένου ετήσιου διαγωνισμού τα τελευταία χρόνια, πραγματοποίησε και φέτος με τον ίδιο ζήλο και αγάπη προς τα παιδιά μας, το συγκεκριμένο διαγωνισμό και στη χώρα μας. Ο διαγωνισμός αποτέλεσε μια πραγματικά μοναδική ευκαιρία ώστε οι νέοι μας να αναδείξουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, να ταξιδέψουν το ταλέντο τους πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, βιώνοντας μία συναρπαστική και δημιουργική εμπειρία.Έτσι λοιπόν, μέσα από τον Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής της Τoyota μία όμορφη εμπειρία ξεκίνησε και πάλι φέτος για όλα τα παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω, με τη σuμμετοχή 80 περίπου χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι ηλικιακές ομάδες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: από 8 ετών και κάτω, 8-11 ετών και 12-15 ετών.   Επιπλέον, ο ελληνικός διαγωνισμός διεξήχθη με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού παρελήφθησαν από την ΤΟΥΟΤΑ εκατοντάδες αξιόλογα έργα από τους μικρούς ‘Ελληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι συμμετείχαν δημιουργικά και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Από τον πανελλαδικό διαγωνισμό βραβεύθηκαν πρόσφατα τα 3 καλύτερα έργα από κάθε ηλικιακή ομάδα (συνολικά 9 έργα), τα οποία ταυτόχρονα λαμβάνουν μέρος και στον παγκόσμιο διαγωνισμό, όπου οι τρεις νικητές (χρυσός, αργυρός, χάλκινος), συνοδευόμενοι από έναν εκ των γονέων ή έναν εκ των νομίμων κηδεμόνων τους, θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ιαπωνία και θα συμμετέχουν στην τελική απονομή βράβευσης, τον Αύγουστο του 2016.

Επιπρόσθετα, η Toyota Ελλάς είχε τη χαρά, αλλά και τη τιμή να φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Ποδηλασίας και ‘Ελληνες Ολυμπιονίκες, τους κ.κ. Χρήστο Βολικάκη και Ζαφείρη Βολικάκη. Oι κ.κ. Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης βράβευσαν τους εννέα μικρούς καλλιτέχνες που διακρίθηκαν, μεταφέροντας τους, ηχηρά το μήνυμα πως όλοι μπορούμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα, ενώ με την δύναμη της θέλησης και της επίμονης δουλειάς μας, βρίσκονται πάντα οι ευκαιρίες  να κάνουμε κάθε αδύνατο, ΔΥΝΑΤΟ! Οι μικροί καλλιτέχνες που βραβεύθηκαν στο φετινό διαγωνισμό ήταν οι:

κατηγορία κάτω των 8 ετών

1ο βραβείο:  Ευστάθιος Σοφός

2ο βραβείο:  Νεφέλη Θωμοπούλου

3ο βραβείο:  Δαμιανός Καστερούδης

κατηγορία από 8 έως 11 ετών

1ο βραβείο: Νιόβη-Σοφία Σοφού

2ο βραβείο:  Ηλίας Ρενιέρης

3ο βραβείο:  Αννα-Ελισάβετ Αθανασοπούλου

κατηγορία από 12 έως 15 ετών

1ο βραβείο: Αλέξανδρος-Παναγιώτης Καραθανάσης

2ο βραβείο:  Ραφαήλ Καστερούδης

3ο βραβείο:  Μαρία Σγουροπούλου

Τα έργα και των εννέα παιδιών, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ιαπωνία, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής της ΤΟΥΟΤΑ και έχοντας απέναντι τους συμμετοχές από 80 χώρες. Mετά την βράβευση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες, όπως Ιmprov Theatre Performance, αλλά και εκπαίδευση στην Κυκλοφοριακή Αγωγή από την κα Χριστίνα Σταθάκη, η οποία εκπροσωπεί το «StAr, ‘Iδρυμα Αρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια» – https://www.facebook.com/StarArisStathakis.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

 

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.