10 ολοκαίνουριες κλασικές Ford Shelby GT500 Super Snake ψάχνουν σπίτι!

Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές στο παρελθόν, τα “continuation” μοντέλα είναι η τελευταία καυτή μόδα στην αγορά των κλασικών αυτοκινήτων. Μοντέλα τα οποία λανσάρονται στην αγορά ως συνέχιση (εξ ου και το continuation) της παραγωγής, είναι πέρα για πέρα αυθεντικά, είναι ολοκαίνουρια και δίνουν την δυνατότητα στον εκάστοτε κατασκευαστή να πάρει για τον εαυτό του ένα κομμάτι της “πίτας” που υπό φυσιολογικές συνθήκες (βλ. πώληση ενός κλασικού αυτοκινήτου από τον ιδιοκτήτη του) δεν δικαιούται.

Το τελευταίο, χρονολογικά, continuation μοντέλο είναι η Ford Shelby GT500 Super Snake του 1967, που όπως ανακοίνωσε η Shelby American, θα περάσει σε περιορισμένη παραγωγή 10 αυτοκινήτων. Στην ουσία, δεν γνωρίζω αν είναι σωστός ο όρος “continuation” καθώς η αυθεντική Super Snake ήταν ένα one-off μοντέλο αλλά όπως και να έχει, έτσι χαρακτηρίζεται, οπότε εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

Οι Continuation Series Shelby GT500 Super Snake θα κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας αυθεντικές Mustang του 1967, με εργοστασιακούς αριθμούς πλαισίου και αυθεντικά έγγραφα, οι οποίες θα “γδύνονται” εντελώς, ώστε να αρχίσει η μεταμόρφωση σε Super Snake. Βασικό κομμάτι της μεταμόρφωσης είναι ο κτηνώδης, old-school big block V8 κινητήρας, που παράγει πάνω από 550 ίππους από 7 λίτρα. Αυτός, συνδυάζεται με ένα 4-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ενώ, όπως και στην πρωτότυπη Super Snake, αναβαθμισμένο θα είναι το σύστημα πέδησης και η ανάρτηση γιατί 550+ ίπποι σε πλαίσιο του 1967 είναι ένας αρκετά τρομακτικός συνδυασμός από μόνος του και δεν χρειάζεται επιπλέον στοιχεία horror.

Κάθε μία από τις Continuation Series Shelby GT500 Super Snake, θα διαθέτει μία αριθμημένη και υπογεγραμμένη από τους Carroll Shelby και Don MacCain πλακέτα. Οι δύο άνδρες μπορεί να έφυγαν από τη ζωή, αλλά είχαν υπογράψει προσωπικά τις πλακέτες πριν τον θάνατο τους καθώς η συνέχιση της Super Snake ήταν ένας είδος εκκρεμότητας γι’ αυτούς. Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η τιμή για κάθε μία από τις ολοκαίνουριες παλιές Super Snake ξεκινά από τα $249.995! Ακούγεται ακριβή, αλλά στην πραγματικότητα είναι προσφορά αν αναλογιστεί κανείς ότι η αυθεντική και μοναδική GT500 Super Snake, άλλαξε χέρια πρόσφατα έναντι 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.