Τι να κάνεις την ημιαυτόνομη οδήγηση αν έχεις σοφέρ;

Την ώρα που ολόκληρη η βιομηχανία αυτοκινήτου έχει εντοπίσει ως το “next big thing” την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και επενδύει στην εξέλιξη της, η Rolls-Royce υπάρχει και δουλεύει σε ένα μικρό περιθώριο του κόσμου όπου τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, τι να την κάνεις την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης αν έχεις σοφέρ;

“Όπως ξέρετε, είμαστε μέρος του BMW Group και η BMW επενδύει σημαντικά ποσά στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Έτσι, μπορούμε να “πάρουμε” την τεχνολογία όποτε είναι ώριμη για τους πελάτες μας. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν έχουν απλά πολλοί πελάτες μας σοφέρ, αλλά όλοι! […] Θα φέρουμε την αυτονομία στα αυτοκίνητα μας μόνο αν είναι πραγματικά αβίαστη.”

Δήλωσε ο επικεφαλής της φίρμας, Torsten Muller-Otvos. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Rolls-Royce μάλιστα, πρόσθεσε μία ακόμα διάσταση στο θέμα: Αυτή της ημι-αυτόνομης οδήγησης όπως αυτή εφαρμόζεται τώρα (και για το εγγύς μέλλον).

“Δεν μπορείς να είσαι στην γελοία κατάσταση του να έχεις έναν σοφέρ ο οποίος απλά θα κάνει βόλτα και θα κάθεται περιμένοντας να τελειώσει ο αυτοκινητόδρομος.”

Άρα, η Rolls-Royce θέλει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης αλλά μόνο όταν αυτή φτάσει στο σημείο να είναι πραγματικά και απόλυτα αυτόνομη! Οι πελάτες της δεν είναι ιδιαίτερα ανεκτικοί στα ημίμετρα, οπότε αν ποτέ κυκλοφορήσει μία ουσιαστικά αυτόνομη Rolls-Royce, τότε να είσαι σίγουρος ότι θα υπακούει στις (φωνητικές) εντολές του ιδιοκτήτη της χωρίς αστερίσκους ή περιορισμούς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.