Τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα, είναι πιο ποιοτικά από τα Ευρωπαϊκά;

Pre-production of the new Volvo S90 in the Daqing manufacturing plant

Ο όρος “κινέζικο” έχει γίνει πρακτικά συνώνυμος με αυτόν του “ψεύτικου”. Ένα “κινέζικο” προϊόν είναι, στη συνείδηση του κόσμου, σχεδόν εξ’ ορισμού κατώτερο ποιοτικά από ένα που έχει κατασκευαστεί στην Ευρώπη ή στις Η.Π.Α. αλλά κατά πόσο ισχύει ακόμα αυτό; Ο Αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Volvo Cars, Robin Page, πιστεύει ότι τα αυτοκίνητα που προέρχονται από εργοστάσια στην Κίνα, είναι εξίσου καλά αν όχι καλύτερα ποιοτικά από αυτά που έχουν κατασκευαστεί σε “ευυπόληπτες” χώρες.

“Αυτό που ανακαλύπτουμε είναι ότι η ποιότητα των αυτοκινήτων είναι καλύτερη στην Κίνα απ’ ότι στην Ευρώπη.

Όλοι ανησυχούσαν για την ποιότητα, αλλά μόλις ξεκίνησε (η παραγωγή στην Κίνα) τα αυτοκίνητα αποδείχτηκαν πιο ποιοτικά.

Για να είμαι ειλικρινής, αν μιλήσεις σε άτομα που εργάζονται στην παραγωγή στην Ευρώπη, θα βρεις ότι υπάρχει τόση αυτοματοποίηση στο σύστημα, που δεν έχεις χειροκίνητη διόρθωση.

[Στην Κίνα] έχουν περισσότερους ανθρώπους, λιγότερη αυτοματοποίηση κι αυτό σου δίνει την δυνατότητα να είσαι πιο αυστηρός με τις ανοχές… και να κάνεις πιο λεπτομερείς προσαρμογές.”

Δήλωσε ο Page, εκφράζοντας μία γνώμη που μάλλον θα συζητηθεί αρκετά. Να θυμίσουμε βέβαια, ότι η Volvo ήδη εξάγει κάποια αυτοκίνητα από την Κίνα και δεν είναι η μόνη που το κάνει. Η επερχόμενη BMW iX3 θα κατασκευάζεται στην Κίνα και το ίδιο ισχύει για το νέο Ford Focus, που θα εξάγεται από εκεί στις Η.Π.Α.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.