Ιάπωνες κατασκευαστές συνεργάζονται για την εξέλιξη solid-state μπαταριών.

Ένας σχεδόν σίγουρος τρόπος να κάνεις το επόμενο βήμα προς τα εμπρός, είναι η συνεργασία. Ιδίως όταν μιλάμε για επιστήμη και νέες τεχνολογίες, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η απομόνωση και αυτό το ξέρουν οι Ιάπωνες που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εξελίξουν solid-state μπαταρίες. Το πρόγραμμα που αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο, φέρνει το Consortium for Lithium Ion Battery Technology and Evaluation Center, ή Libtec εν συντομία, ένα ερευνητικό σώμα με μέλη που περιλαμβάνουν την Asahi Kasei και την Toray Industries, σε “επαφή” με κατασκευαστές όπως η Toyota, η Nissan, η Honda και η Panasonic.

Οι Ιάπωνες έχουν δει τα τελευταία χρόνια την πρωτοκαθεδρία τους στον τομέα των μπαταριών να απειλείται από τους “ξένους” και γι’ αυτό, με την στήριξη της κυβέρνησης που θα χρηματοδοτήσει με 14 εκατομμύρια δολάρια το Libtec, αποφάσισαν να δράσουν. Το πρόγραμμα σκοπεύει στην βελτίωση της απόδοσης των solid-state μπαταριών καθώς και στον ορισμό κριτηρίων ασφαλείας γι’ αυτή τη νέα τεχνολογία. Το Libtec για παράδειγμα, ελπίζει με τη χρήση των solid-state μπαταριών να διπλασιάσει την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τα 400 χιλιόμετρα σήμερα, στα 550 χιλιόμετρα μέχρι το 2025 και στα 800 χιλιόμετρα μέχρι το 2030! Αν αυτοί οι στόχοι επιτευχθούν, το consortium πιστεύει ότι θα προσελκύσει κατασκευαστές από διάφορους τομείς και η Ιαπωνία θα ανακτήσει τα ηνία ως βασική παγκόσμια δύναμη στην κατασκευή μπαταριών.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.