Τέλη Κυκλοφορίας. Αλήθεια πιστεύετε ότι θα αλλάξουν!!!

Mάϊος και μαζί με τα ανοιξιάτικα μπουρίνια, έρχονται και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Είναι δηλαδή μία από τις σταθερές που ξέρεις πότε θα έρθει η πρώτη δήλωση όπως επίσης γνωρίζουμε και το τι ακριβώς θα γίνει στη συνέχεια. Άλλωστε το έχουμε ζήσει το όλο σκηνικό τις δύο προηγούμενες χρονιές ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Η διαφορά είναι ότι το 2015 που ακούσαμε για πρώτη φορά για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, περιμέναμε εναγωνίως να δούμε τι θα σημάνει στη πράξη. Το 2016 η προσμονή ήταν υπαρκτή και πάλι αλλά σε μικρότερο βαθμό. Το 2017 προβλέψαμε ότι η αλλαγή δεν θα είναι απολύτως καμία, όπως άλλωστε και τα δύο προηγούμενα χρόνια, και απλώς γελούσαμε με το θέμα κάνοντας πλάκα. Πλέον βρισκόμενοι στο 2018 η προσμονή και η πλάκα έχουν μετατραπεί σε θυμό και νεύρα.

Ακούγοντας σήμερα το πρωί τον Υφυπουργό μεταφορών τον κ. Μαυραγάνη να κάνει λόγο για υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας του 2019 με βάση την αξία του οχήματος ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και τα περιβαλλοντικά κριτήρια, καταλάβαινες αμέσως ότι δεν έχει καθόλου ιδέα για αυτό που μιλάει. Αντιλαμβανόσουν πως πρόκειται για την εξαγγελία του Μαΐου σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας που από πίσω της δεν έχει μελέτη, ουσία, σκέψη, δεν έχει απολύτως τίποτα παρά μόνο λαϊκισμό και πλήρη άγνοια του θέματος. Και βεβαίως όπως και πέρυσι, όπου πλέον γνωρίζαμε το ποιόν και τις ικανότητες των ατόμων, έτσι και φέτος πιστεύουμε πως δεν πρόκειται να γίνει απολύτως καμία αλλαγή.

Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι φέτος θα φτάσουμε στο τέλος Οκτωβρίου και η δικαιολογία θα είναι πως ενώ γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν, δεν προλαβαίνουν. Πλέον το έργο είναι γνωστό και αν ήταν μόνο βαρετό και ανιαρό δεν θα μας ενοχλούσε. Τώρα έχει γίνει και επικίνδυνο διότι παίζεται εις βάρος των υποψηφίων αγοραστών αλλά και όσων κατάφεραν με κόπο να αποκτήσουν ένα καινούριο αυτοκίνητο. Και αυτό εκτός από ανικανότητα προδίδει και ανηθικότητα κάτι που μας εξοργίζει ακόμη περισσότερο. Αλήθεια εσείς πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.