Το Hyundai Le Fil Rouge ήταν η “Βασίλισσα”. Το επόμενο concept θα είναι ο “Αξιωματικός”.

Η Hyundai έχει ορκιστεί να βάλει ένα τέλος στον βαρετό σχεδιασμό και η αρχή έγινε με την παρουσίαση του Le Fil Rouge στην έκθεση της Γενεύης. Ενός πρωτοτύπου που σαφώς και δεν θα περάσει στην παραγωγή, αλλά μας προϊδεάζει για την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η κορεατική εταιρία σχεδιαστικά τα επόμενα χρόνια. Το Le Fil Rouge όμως, ήταν μόνο η αρχή, καθώς αργότερα μέσα στο 2018, θα παρουσιαστεί ένα ακόμα concept με την ίδια λογική.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, Sang-yup Lee, η Hyundai δεν θέλει σχεδιασμού τύπου “μπάμπουσκα” και χρησιμοποίησε μία σκακιστική αναλογία για να περιγράψει την προσέγγιση της:

“Έχεις έναν βασιλιά, βασίλισσα, αξιωματικό, ιππότη – είναι όλοι διαφορετικοί αλλά γίνονται ομάδα όταν είναι όλοι μαζί. Αυτή είναι η στρατηγική μας. Το ονομάζω Hyundai look και όχι οικογενειακό look.”

Και συμπλήρωσε:

“Είμαστε γνωστοί για καλά, πρακτικά αυτοκίνητα και το value-for-money αλλά θέλουμε να προσθέσουμε συναισθηματική αξία σε αυτό, ως ποιοτική ώθηση. Είναι σημαντικό για το επόμενο βήμα μας.”

Ο στόχος για το μέλλον είναι σαφής λοιπόν και για να τον περιγράψω με δικά μου λόγια, έχει ως εξής: η Hyundai δεν θέλει τα αυτοκίνητα της να είναι μόνο η “λογική επιλογή”. Θέλει ο κόσμος να τα ποθεί όπως ποθούσε τα ιταλικά αυτοκίνητα τις δεκαετίες του ’60 και ’70. Εκείνη την περίοδο μελέτησε η φίρμα κατά τη δημιουργία της “Sensuous Sportiness” σχεδιαστικής ταυτότητας που ήδη εφαρμόζεται στα Kona, Nexo και Santa Fe. Όσο για το επερχόμενο concept, ο Lee είπε:

“Αν αυτή είναι η βασίλισσα, το επόμενο είναι ο αξιωματικός.”

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.