Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον πρώην CEO του VW Group για το dieselgate.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, φαινόταν ότι ο πρώην CEO του Volkswagen Group, Martin Winterkorn, θα γλύτωνε οποιουδήποτε είδους συνέπειες από την συμμετοχή του στο σκάνδαλο dieselgate όπως αυτό αποκαλύφθηκε το 2015. Όμως η αμερικανική δικαιοσύνη έχει διαφορετική γνώμη καθώς απήγγειλε κατηγορίες στον Winterkorn που αν αποδειχθούν, μπορούν να οδηγήσουν σε αρκετά χρόνια στην φυλακή.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. ξεσφράγισε την Πέμπτη το κατηγορητήριο για τον Martin Winterkorn (και άλλα 5 υψηλόβαθμα στελέχη της VW) καθώς πλέον, “δεν υπάρχει η πεποίθηση ότι [αυτή η ενέργεια] θα θέσει σε κίνδυνο την έρευνα”. Ο Winterkorn λοιπόν, κατηγορείται με συνωμοσία για την εξαπάτηση της αμερικανικής κυβέρνησης και των πελατών της VW, παραβίαση του Clean Air Act και απάτη… εις τριπλούν.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Winterkorn ήξερε για μία έρευνα του 2014 που αποκάλυπτε το σύστημα παραποίησης εκπομπών ρύπων, ενημερώθηκε για την πιθανότητα έρευνας των εκπομπών NOx από τις αμερικανικές αρχές μέσω ενός προϊσταμένου της εταιρίας και προέδρευσε μία συνάντηση με άλλα στελέχη της VW με σκοπό την ανάλυση “των πληροφοριών που έχουν αποκαλυφθεί και αυτών που δεν αποκαλύφθηκαν ακόμα” και των “πιθανών συνεπειών” που θα είχε η αποκάλυψη ότι η VW παραποιούσε τα δεδομένα. Φυσικά, ο Martin Winterkorn έχει παραιτηθεί από την ηγεσία του Volkswagen Group και βρίσκεται στην Γερμανία, όπου προστατεύεται από την έκδοση του στις Η.Π.Α. από το σύνταγμα της χώρας.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.