Ο πρόεδρος της Geely αγόρασε μερίδιο αξίας $9 δις στην Daimler.

Χωρίς να υπάρχει κανενός είδους επίσημη ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Geely, Li Shufu, “έχτισε” μερίδιο της τάξης του 9.69% στην Daimler σε μία επιθετική κίνηση που σύμφωνα με γνώστες του θέματος ανοίγει τις πύλες για μία ενδεχόμενη συνεργασία ανάμεσα στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες. Η εξαγορά αυτού του μεριδίου, με χρηματιστηριακή αξία που αγγίζει τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια έγινε γνωστή μέσω των επίσημων εγγράφων που κατατίθενται στις αρχές για τέτοιου είδους κινήσεις ενώ πηγές αναφέρουν ότι ο κος Li κινητοποιήθηκε για να “τραβήξει την σκανδάλη” από την “δραματική μεταμόρφωση” που συντελείται στην βιομηχανία αυτοκινήτου.

Ο Li Shufu βλέπει outsiders όπως η Tesla, η Google και η Uber να αποκτούν ολοένα και περισσότερη δύναμη και να προκαλούν το “κατεστημένο” της βιομηχανίας οπότε πιστεύει ότι πρέπει να δημιουργηθούν συνασπισμοί και συμμαχίες ώστε να αποφευχθεί μία ενδεχόμενη καταστροφή.

Να σημειωθεί ότι η εξαγορά του μεριδίου στην Daimler από πλευράς Li δεν ήρθε “από το πουθενά”. Ήδη από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους έγινε μία προσπάθεια προσέγγισης από την Geely αλλά οι Γερμανοί αρνήθηκαν λέγοντας ότι δεν επιθυμούν την αραίωση των ήδη υπαρχόντων μετόχων. Έτσι, ο Li άλλαξε τακτική και κάτω από το ραντάρ, συγκέντρωνε μετοχές. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι το 9.69% είναι το μεγαλύτερο μεμονωμένο μερίδιο στην Daimler.

“Η Daimler νιώθει ευχαρίστηση με το γεγονός ότι κέρδισε έναν νέο μακροπρόθεσμο επενδυτή που έχει πειστεί από την καινοτομία, την ισχύ, την στρατηγική και τις δυνατότητες της Daimler όσον αφορά στο μέλλον.”

Δήλωσε από την πλευρά της η γερμανική εταιρία.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.