Θέση και ένσταση για τους δρόμους

Η θέση
Τουλάχιστον αναφερόμενος στους μεγάλους δρόμους (Εγνατία, ΠΑΘΕ, Ιωνία,Ολυμπία) πράγματι πρόκειται για έργα πνοής που αναβαθμίζουν τις κάθε είδους μεταφορές και μετακινήσεις ειδικά στον τομέα της ασφάλειας, όπως οφείλει κάθε πολιτισμένο κράτος.

Η ένσταση

Για την ακρίβεια δεν είναι μία αλλά πολλές και δεν αφορούν μόνο τους μεγάλους δρόμους, αλλά όλους για να έχουμε την πλήρη εικόνα. Αρχικά δεν μάθαμε ακόμη πόσο τους πληρώσαμε ή καλύτερα πόσες φορές τους πληρώσαμε, όχι μόνο στο στάδιο της κατασκευής αλλά και πριν ακόμη αρχίσουν τα έργα, όταν θα θυμάστε ότι πληρώναμε διόδια και μπαίναμε στο γιαπί! Συνεχίζουμε να τους πληρώνουμε μάλιστα με έναν παράλογο και άδικο τρόπο περιμένοντας να αλλάξει και να μας το δώσουν σαν δώρο. Οι πολιτικοί έχουν αυτήν την ικανότητα, να παρουσιάζουν δηλαδή ως χάρη αυτά που έχουν υποχρέωση να κάνουν, όπως ένα καλό και ασφαλές οδικό δίκτυο. Φταίμε βέβαια που το δεχόμαστε σαν δώρο και το πληρώνουμε όσο-όσο χωρίς να ρωτάμε. Δεν είναι όμως έτσι. Οι δρόμοι κατασκευάζονται από το κράτος με χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα και από τους φόρους, αποδίδονται στους πολίτες και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ μπορεί να εισπράξει διόδια. Όλα τα άλλα είναι νάχαμε να κονομάγαμε. Ουτοπικό θα μου πείτε. Μπορεί αλλά αυτό είναι το σωστό και επιμένω. Αν υποστηρίζετε κάτι άλλο περιμένω τις ενστάσεις σας.

Άφησα για την ώρα τις ενστάσεις μου για τους υπόλοιπους δρόμους για άλλο σημείωμα, διότι εκεί είναι το μεγάλο κόλπο και η μεγάλη κοροϊδία. Εκεί είναι το βασίλειο της ανικανότητας αλλά δυστυχώς και της επικινδυνότητας για όλους εμάς. Για όλους εμάς που ακούμε και τους “ειδικούς” να λένε ότι για όλα φταίει ο οδηγός. Συγνώμη αλλά είναι το πιο ισοπεδωτικό και αφελές που ακούω πολλά χρόνια τώρα και θα εξηγήσω το γιατί. Σε άλλο σημείωμα οσονούπω…

Του Τριαντάφυλλου Τσουλφά

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.