Θέση και ένσταση στα καύσιμα

Η θέση

Πρέπει να προχωρήσουμε, υποστηρίζουν οι ειδικοί και όχι μόνο, στο θέμα των καυσίμων και να περάσουμε από τα ορυκτά στα εναλλακτικά για πολλούς λόγους με κυριότερο την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Ειδικά για το περιβάλλον θα το σχολιάσω σε άλλο σημείωμα γιατί είναι ένα θέμα με προεκτάσεις και έν(σ)τάσεις. Τώρα μένω στα καύσιμα που πράγματι είναι πολλά και η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην απαγκίστρωση από το πετρέλαιο που σημαίνει και λιγότερη ή ακόμη και την ολοκληρωτική απεξάρτηση από αυτό και τα τεράστια συμφέροντα που το συνοδεύουν.

Η ένσταση

Αν και πρόκειται για ένσταση, αρχικά θα συμφωνήσω. Να περάσουμε σε άλλα καύσιμα όμως μας πηγαίνουν τρέχοντας στο εξής ένα. Τον ηλεκτρισμό. Γενική παράκρουση λοιπόν σε παγκόσμια κλίμακα με όλες τις εταιρίες να έχουν ήδη ή να ανακοινώνουν σωρεία ηλεκτρικών μοντέλων μην τυχόν και μείνουν πίσω. Τα υπόλοιπα καύσιμα; Το υγραέριο, το φυσικό αέριο, τα βιοκαύσιμα δεν έχουν περιθώρια έρευνας και εξέλιξης και πέρασαν στο περιθώριο για να μην γράψω για το υδρογόνο που για να μην ξεχνιόμαστε μπορούμε να το πάρουμε από το νεράκι του Θεού! Ηλεκτρικό λοιπόν. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμη να απαντηθούν από την τιμή μέχρι την επισκευή τους. Γιατί το ηλεκτρικό προβάλλεται ως μονόδρομος και τα υπόλοιπα, για να προσθέσω και την ηλιακή ενέργεια, μένουν πίσω; Δεν είναι θέμα περιβάλλοντος μόνο. Είναι πολλά ακόμη και θα έχουμε τον χώρο να τα συζητάμε.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.