Αυτό είναι το ανανεωμένο για το 2018 Toyota Yaris WRC.

Η πρώτη χρονιά της επιστροφής της Toyota στο World Rally Championship δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου κακή. Η Ιαπωνική ομάδα κατάφερε να κερδίσει δύο ράλι (Σουηδία και Φινλανδία) και τερμάτισε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών – και στην 4η στο οδηγών. Ο στόχος λοιπόν για το 2018 είναι σαφής: βελτίωση και αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η Toyota δούλεψε αρκετά πάνω στο αγωνιστικό Yaris, με το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς να έχει γίνει στον τομέα με την μεγαλύτερη ελευθερία: την αεροδυναμική. Το bodykit του Yaris WRC έχει ανασχεδιαστεί ελαφρώς ώστε να κατευθύνει τον αέρα στα εξαρτήματα με τις μεγαλύτερες ανάγκες για ψύξη αλλά και παράγει την μεγαλύτερη δυνατή downforce, ειδικά στο εμπρός μέρος.

“Είδαμε πέρυσι ότι το Toyota Yaris WRC ήταν ήδη ικανό για νίκες και αυτό ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα για ην ομάδα, αλλά ο ανταγωνισμός μας επέτρεψε να ανακαλύψουμε τομείς στους οποίους μπορούμε να βελτιωθούμε.”

Δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ομάδας, Tommi Makinen κατά την παρουσίαση του αγωνιστικού. Ραντεβού λοιπόν στο Rallye Monte-Carlo στα τέλη του Ιανουαρίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.