Θέση και ένσταση τεχνολογίας

Η θέση
Η τεχνολογία στο αυτοκίνητο τρέχει πια με ταχύτατους ρυθμούς και καθημερινά αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχε αυτός που είπε ότι “σε πέντε χρόνια γίνονται πράγματα που δεν έγιναν στα προηγούμενα πενήντα”. Είναι μάλιστα κάτι απτό, που το βλέπουμε, που το χρησιμοποιούμε (όπως η τεχνολογία άνεσης) όπως και άλλα που δεν τα βλέπουμε μεν αλλά είναι εκεί για να μας σώσουν (όπως η τεχνολογία ασφαλείας).Σε αυτά προσθέστε και την τεχνολογία για το περιβάλλον για να ολοκληρωθεί το πακέτο.


Η ένσταση

Πολύ καλή όλη αυτή η τεχνολογία, αλλά ξέρουμε να την χρησιμοποιούμε; Μπήκαμε ποτέ στον κόπο να ρίξουμε έστω και ματιά στο βιβλίο του κατασκευαστή που συνοδεύει κάθε αυτοκίνητο; Ούτε από περιέργεια, ούτε ακόμη για τα χρήματα που δώσαμε για την αγορά του και το πιο περίεργο είναι ότι αγοράζοντας ένα παιχνίδι διαβάζουμε το φυλλάδιο πως συναρμολογείται και πως μπαίνουν οι μπαταρίες, δεν κάνουμε το ίδιο στο αυτοκίνητο που βάζουμε μέσα την ζωή μας! Ρωτήστε τους φίλους σας αν ξέρουν που βρίσκεται η ασφαλειοθήκη του αυτοκινήτου τους για να καταλάβετε τι εννοώ.

Φυσικά θέλουμε να έχει οθόνη (όσο γίνεται μεγαλύτερη), να φορτίζει χωρίς καλώδιο το κινητό, να δέχεται φωνητικές εντολείς και αλίμονο αν δεν συνδέεται με τα δίκτυα. Αυτά μας ενδιαφέρουν και όχι πως λειτουργεί το ESP για να μην σας πάω στο cruise control η στο φίλτρο μικρό σωματιδίων που αφορά άμεσα την υγεία μας. Αλήθεια δεν είναι τραγικό; Δίνουμε ένα σεβαστό ποσό σε τέτοια εποχή για ένα αυτοκίνητο, βάζουμε μέσα την οικογένεια και δεν μας ενδιαφέρει το πως λειτουργεί και τι τεχνολογία διαθέτει για την ασφάλεια μας. Αρκεί να έχει οθόνη και καλά ηχεία για να ακούμε δυνατά μουσική. Ελπίζω κάποτε να ακούσουμε εξίσου δυνατά και την φωνή της λογικής αρχίζοντας από το βιβλίο του κατασκευαστή. Καλή ανάγνωση…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.