Ούτε καν η Porsche 911 γλυτώνει τον “εξηλεκτρισμό”.

Η επέλαση του ηλεκτρισμού συνεχίζεται και δεν αναγνωρίζονται “άβατα”. Ακόμα και η Porsche 911, ένα από τα πλέον εμβληματικά sports cars στην ιστορία του αυτοκινήτου θα αποκτήσει υβριδική έκδοση και δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος ο CEO της εταιρίας, Oliver Blume. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Blume επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Porsche εξελίσσει ήδη μία plug-in υβριδική έκδοση της 911, αλλά αυτή δεν πρόκειται να λανσαριστεί πριν τα μέσα της ζωής της επόμενης γενιάς.

Με πιο απλά λόγια, περιμένουμε τη νέα γενιά της 911 να λανσαριστεί κάποια στιγμή εντός του 2019, κάτι που σημαίνει ότι η plug-in υβριδική έκδοση, θα ξεκινήσει την εμπορική “ζωή” της περίπου 4 χρόνια αργότερα. Ο Blume δήλωσε ότι “θα είναι πολύ σημαντικό για την 911 να αποκτήσει plug-in υβριδική έκδοση” και ότι ενώ η απόφαση δεν έχει εγκριθεί ακόμα επίσημα από το Δ.Σ. της εταιρίας, γνώμη του είναι ότι δεν θα αργήσει να συμβεί κι αυτό.

Η προεργασία έχει ήδη γίνει. Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί η επόμενη 911 έχει προετοιμαστεί ώστε να δεχθεί τις μπαταρίες που απαιτούνται για την μετατροπή, καθώς και τα υπόλοιπα εξαρτήματα του υβριδικού powertrain ενώ η αναμονή για το facelift θα δώσει επιπλέον χρόνο στην Porsche για να “εκμαιεύσει” επιπλέον ισχύ και αυτονομία από τις μπαταρίες. Προς το παρόν, ο στόχος για την αυτονομία είναι στα 70 χιλιόμετρα αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει αν η τεχνολογία στο κομμάτι των μπαταριών προοδεύσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.