Η PSA ζητά αποζημίωση από την GM για τις εκπομπές CO2 της Opel.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν το PSA Group γνώριζε εκ των προτέρων για την κατάσταση και είχε καταστρώσει το σχέδιο που βλέπουμε τώρα να εξελίσσεται, αλλά αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θα μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα “colpo grosso” στην βιομηχανία αυτοκινήτου. Τι εννοώ; Η PSA, που πριν από λίγο καιρό απέκτησε την Opel από την General Motors έναντι 1.3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ζητά τώρα από την GM πάνω από 500 εκατομμύρια ως αποζημίωση καθώς πιστεύει ότι εξαπατήθηκε όσον αφορά στην στρατηγική εκπομπών ρύπων της γερμανικής εταιρίας.

Η PSA δεν έχει κινηθεί ακόμη νομικά αλλά πηγές εντός της εταιρίας αναφέρουν ότι οι δύο κολοσσοί της βιομηχανίας αυτοκινήτου έχουν ήδη συζητήσει τις αιτιάσεις της PSA. Νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο πάντως, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να επισπεύσει το πρόγραμμα “μεταφοράς” της Opel στην δική της τεχνολογία ώστε να μειωθούν οι εκπομπές CO2 πριν την επιβολή των αυστηρότερων κανονισμών του 2020-21 που σημειωτέον, περιλαμβάνουν και κάποιες πολύ σημαντικές ποινές. Από την πλευρά της, η General Motors δηλώνει ότι η PSA έκανε την προεργασία της και η ίδια παρείχε στους ειδικούς και τους δικηγόρους της όλες τις πληροφορίες.

Να σημειώσουμε ότι η όλη υπόθεση διαδραματίζεται με φόντο τα πιο αυστηρά όρια που επέβαλε η Ε.Ε. σε όλους τους κατασκευαστές από το 2021 και έπειτα. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι μέσες εκπομπές CO2 δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 95 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, από τα 130 γραμμάρια που ισχύει σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος πίσω από την ομοβροντία υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ανακοινώνονται ή λανσάρονται από όλες ή σχεδόν όλες τις εταιρίες. Τώρα, η PSA πιστεύει ότι η General Motors απέκρυψε τα προβλήματα της Opel στον συγκεκριμένο τομέα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και αναζητά αποζημίωση.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.