Συνεργασία Shell με BMW, Daimler, Ford και VW για τη δημιουργία σταθμών φόρτισης.

Όποιος πίστευε ότι οι πετρελαϊκές εταιρίες δεν έχουν κάποιου είδους “Plan B” για την εποχή μετά το πετρέλαιο, πλανάται πλάνην οικτρά. Η Royal Dutch Shell εν προκειμένω, συνεργάζεται με τις BMW, Daimler, Ford και Volkswagen Group για την δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή στον κόσμο, συμφώνησε με την Ionity και θα έχει σταθμούς φόρτισης σε 80 από τα μεγαλύτερα πρατήρια βενζίνης Shell στους αυτοκινητοδρόμους της Ευρώπης. Κάθε σταθμός φόρτισης θα έχει 6 θέσεις και η όλη διαδικασία θα διαρκεί 5 με 8 λεπτά σύμφωνα με την εταιρία. Η συμφωνία της Shell με την Ionity “χτίζει” πάνω στην εξαγορά της NewMotion από την πρώτη και δείχνει ότι μαζί με την βιομηχανία αυτοκινήτου, η βιομηχανία του πετρελαίου περνά μία κρίσιμη, μεταβατική αλλά και ενδιαφέρουσα φάση.

Να θυμίσω ότι η Ionity ανακοινώθηκε στις αρχές του Νοεμβρίου από τις BMW, Daimler, Ford και Volkswagen Group και σχεδιάζει την δημιουργία 400 σταθμών φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι το 2020. Το πανευρωπαϊκό αυτό δίκτυο θα αφορά αυτοκίνητα με το Combined Charging System (CSS) και θα παρέχει μέγιστη ισχύ φόρτισης 350 kW.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.