Αναρτήθηκαν στο TAXIS τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.

Όπως περιμέναμε, τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούμε να πληρώσουμε οι ιδιοκτήτες οχημάτων για το 2018, παρέμειναν αμετάβλητα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Τα τέλη αναρτήθηκαν στο gsis.gr και το σύστημα TAXISnet με την προθεσμία για την καταβολή να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2017. Η εξόφληση δε, πρέπει να γίνει είτε μέσω τραπεζών, είτε μέσω καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, είτε μέσω e-banking ενώ για την πληρωμή (με εξαίρεση φυσικά την περίπτωση του e-banking), οι ιδιοκτήτες πρέπει να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια από τους λογαριασμούς τους στο σύστημα TAXIS.

Όπως και πέρυσι, τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουμε περίπου 5.5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων, κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ για τα IX επιβατικά που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή την Ε.Ε. μέχρι 31/10/2010 ενώ από αυτή την ημερομηνία και έπειτα, ο υπολογισμός γίνεται με βάση τις εκπομπές και τα ποσά κυμαίνονται από 0,9 έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο εκπεμπόμενου CO2.

Όσον αφορά στα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, τα τέλη κυκλοφορίας ξεκινούν από τα 75 ευρώ και καταλήγουν στα 1.490 ανάλογα με το μικτό τους βάρος σε κιλά ενώ οι ιδιοκτήτες λεωφορείων ιδιωτικής χρήσης θα κληθούν να πληρώσουν από 210 έως 510 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό θέσεων για καθήμενους. Για τα επιβατικά δημόσιας χρήσης με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας μέχρι 31/10/2010, τα τέλη διαμορφώνονται στα 290 ευρώ ενώ πέρα από αυτή την ημερομηνία, υπολογίζονται και πάλι μέσω των εκπομπών CO2. Τέλος, για τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, τα τέλη κυμαίνονται από 125 έως 1.460 ευρώ ανά όχημα, ανάλογα με το μικτό βάρος σε κιλά και για τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης, τα τέλη εξαρτώνται από τις θέσεις καθημένων και κυμαίνονται από 210 έως 595 ευρώ.

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, προβλέπεται επιβολή προστίμου ισόποσου των οφειλόμενων τελών με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να υποχρεούται να πληρώσει τα τέλη εις διπλούν.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.