Η Aston Martin DBX δεν θα μοιάζει με την DB11 ή την Vantage!

Την εποχή της παγκοσμιοποίησης, η διαφοροποίηση είναι ευχή και κατάρα. Κατάρα για τους προφανείς (οικονομικούς) λόγους. Ευχή, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αντιπρόεδρος και Chief Creative Officer της Aston Martin, Marek Reichman, δεν υπάρχουν περιορισμοί με ρίζες στην κοινή χρήση αρχιτεκτονικών.

“Η πλατφόρμα είναι δική μας, οπότε και οι αναλογίες είναι δικές μας. Δεν είναι ένα Audi Q7 με μάσκα Bentley, δεν είναι ένα Volkswagen με μάσκα Porsche – ξέρω ότι η Cayenne βγήκε ως Porsche, αλλά ξεκίνησε ως VW.”

Δήλωσε ο Reichman “βάλλοντας” ευθέως όχι μόνο προς το Volkswagen Group, αλλά προς την σύγχρονη βιομηχανία αυτοκινήτου στο σύνολο της. Αυτό σημαίνει ότι η DBX, το πρώτο SUV της αγγλικής εταιρίας, θα έχει την Aston Martin ταυτότητα, αλλά δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο του παρόντος ή του μέλλοντος.

“Είναι η δική μας αρχιτεκτονική, οπότε κάθε χιλιοστό ορίζεται από το πού το θέλω, εκεί που είναι σωστό για την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική ώστε το τελικό προϊόν να έχει όμορφη οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης και να έχει ένα φανταστικό εσωτερικό πακέτο.

Μπορεί να είναι όμορφο; Ναι, εξαιτίας των αναλογιών. Θα μοιάζει με Aston Martin; Ναι.

Θα μοιάζει με την DB11; Όχι. Με την Vantage; Όχι. Θα έχει τον δικό του χαρακτήρα ως Aston Martin.”

Ο Reichman λοιπόν είναι υπέρμαχος της εταιρικής ταυτότητας, αρκεί κάθε αυτοκίνητο να έχει τον δικό του χαρακτήρα. Αυτό έγινε με την DB11, την Vantage και μην ξεχνάμε, με την Valkyrie. Άμεσα αναγνωρίσιμα ως Aston Martin οχήματα που δεν κάνουν χρήση της πρακτικής “copy – paste”.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.