Η Volvo θα προμηθεύσει με “δεκάδες χιλιάδες” XC90 την Uber!

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Uber είναι ένας τεχνολογικός κολοσσός. Παρά τα σκάνδαλα που ανά καιρούς έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα σχετικά με το μοντέλο λειτουργίας της, η Uber παραμένει η πιο πολύτιμη “tech” εταιρία στον κόσμο, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αξία της τάξης των 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κι όμως, η Uber δεν έχει περιουσιακά στοιχεία ούτε απασχολεί οδηγούς. Λειτουργεί ως μεσάζων αλλά αυτό θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον αφού υπέγραψε μία μη-αποκλειστική συμφωνία για την αγορά “δεκάδων χιλιάδων” αυτοκινήτων από την Volvo.

Η σουηδική εταιρία που εστιάζει τόσο στην ασφάλεια των προϊόντων της, όσο και στην τεχνολογική υπεροχή τους, ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει στην Uber δεκάδες χιλιάδες XC90 από το 2019 έως και το 2021. Αυτά τα αυτοκίνητα εξελίχθηκαν σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Uber και θα αποτελέσουν την βάση, πάνω στην οποία η αμερικανική εταιρία θα προσθέσει την δική της τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Φυσικά, επειδή η Volvo είναι Volvo, τα ίδια οχήματα θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για την εξέλιξη και της δικής της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης που αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά στην πλήρη μορφή της το 2021.

Για να επιστρέψουμε στην πολύ σημαντική στρατηγική συνεργασία, η Uber δεν γνωρίζει ακόμα πόσα ακριβώς XC90 θα αγοράσει από την Volvo. Η καλύτερη πρόβλεψη αυτή τη στιγμή, κάνει λόγο για 24.000 οχήματα αλλά αυτό το νούμερο μπορεί να αλλάξει αναλόγως των συνθηκών. Σύμφωνα με αυτό όμως, η αξίας της συμφωνίας ανέρχεται στα 1.9 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά δεν είναι εκεί το “ζουμί” της ιστορίας. Το βασικό στην όλη υπόθεση, είναι ότι η Uber βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και αν επιλέξει να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας της -που όλα δείχνουν πως αυτό έχει ξεκινήσει να κάνει- θα πυροδοτήσει μία σειρά αντιδράσεων στον χώρο – τόσο λόγω αλλαγής στην φιλοσοφία, όσο και λόγω κλίμακας.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.