Η Skoda ξεκινά την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων το 2020!

Η επιβεβαίωση του δημοσιεύματος με ημερομηνία 14 Αυγούστου 2017 δεν άργησε να έρθει.  Όπως δεν θα αργήσει να ξεκινήσει εν τέλει, η “ηλεκτρική εποχή” της Skoda. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η τσέχικη εταιρία του Volkswagen Group, η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ξεκινήσει το 2020. Και όπως γίνεται ιστορικά με τα πιο σημαντικά μοντέλα της, την ευθύνη για την κατασκευή των πρώτων EV θα αναλάβει το εργοστάσιο στο Mlada Boleslav.

“Το μέλλον της Skoda θα είναι ηλεκτρικό. Μέχρι το 2025, έχουμε προγραμματίσει να προσφέρουμε 5 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες. Είμαστε ευχαριστημένοι για το γεγονός ότι το πρώτο ηλεκτρικό Skoda θα κατασκευαστεί στην Τσεχική Δημοκρατία. Η απόφαση αυτή υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη του Group στο ανθρώπινο δυναμικό της Skoda. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον της Skoda ως μάρκα αλλά και την Τσεχική Δημοκρατία ως αυτοκινητιστική τοποθεσία.”

Δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Bernhard Maier. Έναν χρόνο πριν από την έναρξη της παραγωγής του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Skoda, το εργοστάσιο στο Mlada Boleslav θα ξεκινήσει να κατασκευάζει ηλεκτρικά εξαρτήματα για διάφορα plug-in υβριδικά μοντέλα του Volkswagen Group.

Όπως αναφέρει η εταιρία, το πρώτο “εξηλεκτρισμένο” μοντέλο της, θα έρθει με τη μορφή του Skoda Superb plug-in hybrid το 2019, που θα κατασκευάζεται στην γραμμή παραγωγή του Kvasiny. Την σκυτάλη θα πάρει το εργοστάσιο στο Mlada Boleslav με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο (που δεν διευκρινίζεται ποιο θα είναι αλλά οι φήμες λένε ότι πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του Vision E) το 2020.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.