Η Volkswagen επενδύει €34 δις στα ηλεκτρικά και νέες τεχνολογίες!

Κάθε εταιρία που θέλει να σέβεται τον εαυτό της επενδύει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Αυτά τα δύο βρίσκονται πολύ ψηλά στην λίστα προτεραιοτήτων της βιομηχανίας αυτοκινήτου, ίσως μαζί με την συνδεσιμότητα, οπότε είναι λογικό και αναμενόμενο ότι δαπανούνται αστρονομικά ποσά ώστε να υπάρχει πρόοδος. Η Volkswagen είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα και μας δίνει μία τάξη μεγέθους γι’ αυτά τα “αστρονομικά ποσά”.

Η γερμανική εταιρία, θα επενδύσει €34 δισεκατομμύρια στην εξέλιξη ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων μέχρι το 2022. Στην λίστα των επενδύσεων, οφείλουμε να προσθέσουμε τις “υπηρεσίες κινητικότητας” καθώς και την αναβάθμιση/ανανέωση των εγκαταστάσεων της.

“Εφευρίσκουμε ξανά το αυτοκίνητο. Κάνουμε στοχευμένες επενδύσεις στην αυτόνομη οδήγησης, την ηλεκτρική κινητικότητα και σε νέες υπηρεσίες κινητικότητας παρέχοντας τα απαραίτητα κεφάλαια από τους δικούς μας πόρους. Τα κάνουμε όλα αυτά όμως, χωρίς να παραγκωνίζουμε υπάρχουσες τεχνολογίες και projects οχημάτων, αφού έτσι θα κερδίζουμε χρήματα στο προσεχές μέλλον.”

Δήλωσε ο CEO της Volkswagen, Matthias Muller. Όσον αφορά στα οχήματα και τις τεχνολογίες, ήδη έχουμε ακούσει διάφορα και στο εγγύς μέλλον, θα ακούσουμε ακόμη περισσότερα. Αναφορικά με τις εγκαταστάσεις όμως, το πλάνο της Volkswagen προβλέπει την ανανέωση του εργοστασίου στο Zwickau ώστε υποδεχθεί την παραγωγή των πρώτων μοντέλων που θα βασίζονται στην “ηλεκτρική”, MEB πλατφόρμα, την συγκέντρωση ολόκληρης της οικογένειας Passat στο Emden από το 2018 και έπειτα και την συγκέντρωση της οικογένειας Golf στο Wolfsburg από την επόμενη γενιά του μοντέλου. €34 δισεκατομμύρια, σε 5 χρόνια!

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.