Υβριδικό το επόμενο Subaru WRX STI;

Ζούμε σε μία εποχή που είτε εξελίσσεσαι, είτε πεθαίνεις. Η στροφή που γίνεται από το καταναλωτικό κοινό προς τις crossover κατηγορίες και οι ολοένα και πιο αυστηροί κανονισμοί εκπομπών ρύπων, αναγκάζουν τους κατασκευαστές να σκεφτούν ξανά την εξέλιξη των μοντέλων τους ώστε να μην παρουσιαστούν ήδη απαρχαιωμένα. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Subaru.

Ο επικεφαλής Πωλήσεων και Marketing της ιαπωνικής φίρμας στην Ευρώπη, David Dello Stritto, δήλωσε ότι ο  υπερτροφοδοτούμενος boxer κινητήρας κάτω από το καπό του τρέχοντος WRX STI “απλά δεν μπορεί να υπάρχει στο μέλλον”. Τουλάχιστον όχι στην παρούσα μορφή. Αυτό σημαίνει, όπως είπαμε, εξέλιξη ή θάνατος. Ο θάνατος έχει να κάνει με την αφαίρεση του κινητήρα από την γκάμα της Subaru… προφανώς. Η εξέλιξη όμως, εξίσου προφανώς, έχει να κάνει με τον “εξηλεκτρισμό” του.

“Θα υπάρχει ένα νέο WRX STI στο μέλλον, αλλά απαιτείται χρόνος.

Δεν εγκαταλείπουμε το “fun to drive”. Το νέο Impreza παρέχει αυτή τη διασκέδαση με έναν διαφορετικό, πιο ορθολογικό, σύμφωνο με τις νόρμες εκπομπών ρύπων τρόπο.”

Δήλωσε ο Dello Stritto. Μάλλον η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η Subaru στο μέλλον, έχει ήδη αποφασιστεί και εμείς παίρνουμε ψήγματα αυτής της στρατηγικής. Σαφές χρονοδιάγραμμα δεν έχουμε στη διάθεση μας προς το παρόν. Είμαστε σίγουροι ότι εντός της εταιρίας υπάρχει, αλλά το μόνο που γνωρίζουμε εμείς είναι η δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της Subaru που έκανε λόγο για αντικατάσταση του τρέχοντος WRX “σε 4-5 χρόνια“. Η αντικατάσταση αυτή θα συνδυαστεί με την μετάβαση στην σύγχρονη, Subaru Global Platform ενώ ακόμα και αν δούμε το επόμενο WRX υβριδικό, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει την φημισμένη τετρακίνηση. Απλά θα την συνδυάσει με το εξηλεκτρισμένο powertrain.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.