Στην καρδιά της Wiesmann χτυπά και πάλι ένας πανίσχυρος V8 της BMW.

Η Wiesmann προσπαθεί να επιστρέψει στο “παιχνίδι” από το 2015, όταν ο Berry και η Anita Tatalovic την αγόρασαν έπειτα από την πτώχευση του 2014 και τώρα, είναι ένα βήμα πιο κοντά έχοντας υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την BMW. Η συμφωνία αφορά έναν V8 από την M GmbH αλλά η εταιρία δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτόν, ούτε το μοντέλο στο οποίο θα τοποθετηθεί.

“Η υπογραφή του συμβολαίου με τον συνεργάτη της προτίμησής μας είναι ένα ορόσημο για την Wiesmann Sports Cars.

Στην φάση που προηγείται της εξέλιξης, μία φάση που έχει πλέον ολοκληρωθεί, δουλέψαμε μαζί πάρα πολύ καλά και είμαστε ενθουσιασμένοι για το γεγονός ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με τον αξιόπιστο, κορυφαίο συνεργάτη μας, το BMW Group. Η συνεργασία μας με την BMW AG είναι ένα σημαντικό θεμέλιο για την επιτυχή εξέλιξη και τοποθέτηση της Wiesmann Sports Cars.”

Δήλωσε ο CEO της εταιρίας, Mario Spitzner. Να σημειώσουμε ότι ο S63 V8 της BMW αποδίδει στην F90 M5 600 άλογα και αυτά είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για οτιδήποτε σχεδιάζει η Wiesmann. Εκτός αυτού, ο συνδυασμός  του με το 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της ZF εξασφαλίζει στην Wiesmann ένα δυνατό drivetrain πάνω στο οποίο μπορεί να “χτίσει” ένα εξαιρετικό sports car. Ο δρόμος είναι μακρύς όμως για την μικρή  γερμανική εταιρία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.