Ο κινητήρας της Mercedes-AMG F1 πέτυχε θερμική απόδοση μεγαλύτερη του 50%!

Ένα πολύ σημαντικό ορόσημο ανακοίνωσε η Mercedes-AMG Petronas Motorsport σχετικά με τον κινητήρα που κινεί την W08 EQ Power+ των Lewis Hamilton και Valtteri Bottas. Αυτή είναι η πρώτη φορά, από το 2014 που εμπλέκεται η Mercedes-AMG στην Formula 1 ως κατασκευαστής κινητήρων, που η θερμική απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου V6 των 1.6 λίτρων ξεπέρασε το 50%. Ή αν θέλεις να το θέσουμε κάπως πιο “πιασάρικα”, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κινητήρας της Mercedes-AMG παράγει περισσότερο έργο, περισσότερη ισχύ, απ’ ότι “σπαταλά” ενέργεια!

Για να έχεις μία τάξη μεγέθους, αξίζει να αναφέρουμε ότι ένας τυπικός βενζινοκινητήρας, δύσκολα επιτυγχάνει θερμική απόδοση μεγαλύτερη του 30% ενώ ένας τυπικός πετρελαιοκινητήρας μπορεί να ξεπεράσει (όχι κατά πολύ) το 35%. Για να φτάσει και να ξεπεράσει η Mercedes-AMG το 50%, σημαντική δουλειά έχει γίνει στην βελτιστοποίηση της καύσης, της ανταλλαγής αερίων και γενικότερα, στα θερμοδυναμικά χαρακτηριστικά του κινητήρα ενώ δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί η εξέλιξη τεχνολογιών μείωσης των τριβών αλλά και η συμβολή της MGU-H στην επίτευξη αυτού του ορόσημου. Ο Owen Jones, επικεφαλής Performance & Controls της Mercedes-AMG High Performance Powertrains εξηγεί καλύτερα από εμένα στο video που ακολουθεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.