Η Dino διχάζει την Ferrari…

Την ίδια ώρα που θα πρέπει να θεωρούμε ένα “είπαμε-δεν-είναι-crossover” μοντέλο από την Ferrari αναπόφευκτο, φαίνεται πως αναθερμαίνεται και η συζήτηση για ένα “entry-level” αυτοκίνητο. Ο λόγος για την δυνητική αναβίωση του ονόματος Dino και για το ότι, όπως λέει ο CEO της εταιρίας, Sergio Marchionne, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλή κίνηση.

Από τη μία, υπάρχει η “ανάγκη” για αύξηση του όγκου πωλήσεων καθώς και όπως λένε κάποιοι, αυτή της προσέλκυσης νεότερων ηλικιακά πελατών. Όμως ο Marchionne ισχυρίζεται ότι η Ferrari έχει ήδη μία “απίστευτα νεαρή” βάση πελατών στην Ασία και πιστεύει ότι θα ήταν επικίνδυνο να μειωθεί η “βασική” τιμή για μία Ferrari. Στόχος για την Ιταλική εταιρία (και για κάθε εταιρία) είναι η μεγιστοποίηση των κερδών και γνώμη του γράφοντος είναι ότι ένα “entry-level” μοντέλο δεν προσφέρει κάτι για την επίτευξή του. Τα περιθώρια κέρδους για ένα μοντέλο που στην Ιταλία θα ξεκινά από τα €150.000 περίπου (έναντι των €190.000 που κοστίζει η φθηνότερη Ferrari αυτή τη στιγμή, η California T) δεν είναι κάτι για το οποίο αξίζει αν ρισκάρει η εταιρία το exclusivity της ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι αντίθετος στην ιδέα μίας “Dino” και ότι ένα τέτοιο μοντέλο πρεσβεύει ήταν και ο προηγούμενος CEO της Ferrari, Luca di Montezemolo.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.