Έρχεται ανεξαρτητοποίηση της Cupra;

Ανεξάρτητη εταιρία η Mercedes-AMG. Ανεξάρτητη η Audi Sport. Ανεξάρτητη πλέον και η Polestar. Μήπως όμως αυτή η τάση δεν έφτασε στο τέλος της; Ρητορική η ερώτηση, αφού μία σειρά αιτήσεων κατοχύρωσης ονομάτων δείχνει ότι η Seat ετοιμάζεται να κάνει την Cupra αυτόνομη εταιρία ενώ φαίνεται πως έχει έτοιμο ακόμα και το σήμα της.

Δίπλα από το όνομα “Cupra”, φιγουράρουν ορισμένα ονόματα που μας θυμίζουν πρωτότυπα του παρελθόντος. Τότε που η Ισπανική εταιρία παρουσίαζε το Tango, ένα ανοιχτό sports car που θεωρήθηκε από πολλούς ως δυνητικός αντίπαλος του Mazda MX-5, το Salsa που αποτέλεσε μία πρόγευση για το επόμενο Leon και το Bolero, ένα sports sedan με coupe φιγούρα. Δυστυχώς, με εξαίρεση το Salsa που θα μπορούσαμε να πούμε ότι πέρασε στην παραγωγή ως το νέο, τότε, Leon κανένα άλλο μοντέλο δεν πήρε το πράσινο φως.

Εν τω μεταξύ και μέχρι να δούμε πού θα οδηγήσουν αυτά τα trademarks, η Seat επεκτείνει την Cupra γκάμα της. Πρόσφατα λάνσαρε μία νέα έκδοση του Leon και εξελίσσει το Ateca Cupra για να το παρουσιάσει στις αρχές του 2018. Παράλληλα, ακούγεται πως ετοιμάζεται μία ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση του Leon, πιθανότατα με την ονομασία “Cupra R”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.