Το Volvo S60 Polestar και το ρεκόρ που κρατήθηκε κρυφό!

Συνήθως, όταν ένας κατασκευαστής πετυχαίνει την κατάρριψη ενός ρεκόρ, το κάνει γνωστό στον κόσμο. Ορισμένοι το παρακάνουν γνωστό αλλά ακόμα και να μην προβείς σε τέτοιου είδους υπερβολές, μία αναφορά, ένα δελτίο τύπου, ένα κάτι θα το βγάλεις! Όχι όμως αν είσαι η Volvo. Η ιστορία έχει ως εξής!

Μετά τον πρωταθληματικό γύρο του World Touring Car Championship στο Nurburgring πέρυσι, η Cyan Racing παρέμεινε στην φημισμένη πίστα για ένα μυστικό test. Στόχος του test ήταν να βελτιωθεί το Volvo S60 Polestar όμως ένα αναπάντεχο “παράγωγο” ήταν η κατάρριψη του ρεκόρ γύρου για τετράθυρα αυτοκίνητα! Με χρόνο 7 λεπτών, 51 δευτερολέπτων και 110 χιλιοστών, το S60 Polestar ήταν το ταχύτερο τετράθυρο στο Nurburgring… έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Λίγο αργότερα, το ρεκόρ καταρρίφθηκε πανηγυρικά από την Alfa Romeo Giulia QV που έκανε χρόνο 7:32,00 αλλά η διαφορά των 19 δευτερολέπτων κάνει το επίτευγμα του “ταπεινού”, κυανού Volvo ακόμα πιο εντυπωσιακό. Γιατί η Giulia QV είναι ένα πισωκίνητο κτήνος 510 ίππων από έναν twin-turbo V6 με χωρητικότητα 2.9 λίτρων. Το Volvo S60 Polestar κινείται από έναν twincharged (turbo + compressor) δίλιτρο, τετρακύλινδρο κινητήρα 362 ίππων. Γιατί όμως κρατήθηκε μυστικό αυτό το ρεκόρ; Όπως ακούγεται στο video:

“Καθώς είμαστε Σουηδοί, δεν θέλαμε να φωνάξουμε για το ρεκόρ. Απλά να μάθουμε από την εμπειρία.”

Πέρα από την πλάκα όμως, η “εμπειρία” αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για το S60 Polestar αλλά και για την αγωνιστική ομάδα. Γι’ αυτό το ρεκόρ κρατήθηκε μυστικό.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.