Αυτή είναι η νέα BMW 8-Series Concept!

Οι οπαδοί της BMW 8-Series δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ ακόμα για να δούνε το μοντέλο που θα διαδεχθεί την κλασική E31. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουν ούτε καν μέχρι τις 26 Μαΐου που ξεκινά το Concorso d’Eleganza Villa d’Este, αφού οι πρώτες φωτογραφίες της νέας 8-Series, έστω και σε μορφή πρωτοτύπου, είναι εδώ!

Και έχει σημασία το “έστω και σε μορφή πρωτοτύπου” αφού ενώ είναι πρακτικά σίγουρο ότι η 8-Series θα επιστρέψει με ένα μοντέλο παραγωγής, αυτό που θα δούμε στη Villa d’Este δεν θα είναι. Τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία θα διατηρηθούν αλλά ορισμένες λεπτομέρειες ενδέχεται να αλλάξουν. Όπως βλέπουμε και όπως φαινόταν και από την teaser εικόνα, οι αναλογίες της 8-Series είναι κλασικές αναλογίες sports coupe. Μακρύ και χαμηλό καπό με την καμπίνα των επιβατών να είναι τοποθετημένη στο κέντρο και προς τα πίσω και την οροφή να κλίνει έντονα προς τα κάτω για να συναντήσει το πορτ-μπαγκάζ. Επιθετική, αλλά αριστοκρατική.

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα και η τεράστια γρίλια (που μάλλον καρικατούρες της τελικής μορφής είναι, παρά οτιδήποτε άλλο) ενώ στο πίσω μέρος τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, η ενσωματωμένη -τρόπος του λέγειν- αεροτομή και ο προφυλακτήρας. Όλα αυτά, “ενώνονται” από ένα δυναμικό προφίλ, τα μυώδη πίσω φτερά με το χαρακτηριστικό και προτεταμένο “Hofmeister kink” και τις όμορφες ζάντες ελαφρού κράματος. Μένει να δούμε το πρωτότυπο σε καθαρότερες φωτογραφίες και το μοντέλο παραγωγής που ο CEO της εταιρίας, Harald Kruger έχει χαρακτηρίσει ως “αυθεντικό dream car”. Για το τελευταίο θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2018, αλλά μάλλον θα αξίζει η αναμονή.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.