Η Ε.Ε. ερευνά τους χειρισμούς της Ιταλίας στην υπόθεση εκπομπών ρύπων

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής Handelsblatt, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να κινηθεί νομικά εναντίον της Ιταλίας σχετικά με τους χειρισμούς της γείτονας χώρας στην υπόθεση παραποίησης εκπομπών ρύπων της Fiat Chrysler Automobiles που ακολούθησε το σκάνδαλο της Volkswagen. Ο εκνευρισμός που προκαλείται σε κύκλους της Ε.Ε. από αυτό που μοιάζει ολοένα και περισσότερο με συνομωσία κυβερνήσεων και αυτοκινητοβιομηχανιών αυξάνεται και η φημολογούμενη νομική κίνηση της Ε.Ε. είναι το ισχυρότερο βέλος στην φαρέτρα της – τουλάχιστον με παρόν καθεστώς.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν τον περασμένο Δεκέμβριο, η Κομισιόν διαμαρτυρήθηκε σε 5 κράτη (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Γερμανία και η Ισπανία) όταν έκρινε ότι έχουν αποτύχει στην αστυνόμευση της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Η Γερμανία με την σειρά της, κατηγόρησε την Fiat Chrysler Automobiles για χρήση παράνομης συσκευής χειραγώγησης ρύπων σε συγκεκριμένα μοντέλα της. Η Ιταλία αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά το Βερολίνο ζήτησε από τις Βρυξέλες να μεσολαβήσουν ώστε να λυθεί η διαφωνία. Η μεσολάβηση αυτή έληξε τον Μάρτιο που μας πέρασε αλλά σύμφωνα με την Γερμανία και την Ε.Ε. η Ιταλία “δεν παρουσίασε επιπλέον πληροφορίες που θα έπειθαν ότι οι συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν σε μοντέλα της FCA δικαιολογούνται και κατά συνέπεια, θεωρούνται νόμιμες” όπως δήλωσε πηγή. Απ’ ότι φαίνεται, τον λόγο θα έχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.