Η εξέλιξη της plug-in υβριδικής Porsche 911 σταμάτησε το 2016

Φήμες σχετικά με την εξέλιξη μίας υβριδικής έκδοσης για την Porsche 911 κυκλοφορούν εδώ και χρόνια αλλά πριν από μερικές ημέρες, υψηλόβαθμο στέλεχος της Γερμανικής εταιρίας επιβεβαίωσε ότι ένα τέτοιο μοντέλο δεν πρόκειται να λανσαριστεί σύντομα στην αγορά αφού η εξέλιξή του σταμάτησε το 2016. Ο επικεφαλής εξέλιξης των 718 και 911, August Achleitner αποκάλυψε ότι το project που προοριζόταν για την επόμενη γενιά του εμβληματικού sports car εγκαταλείφθηκε επειδή “τα μειονεκτήματα υπερτερούσαν των πλεονεκτημάτων”.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να καταλάβει κανείς τα μειονεκτήματα στα οποία αναφέρεται ο Achleitner: Βάρος, πολυπλοκότητα και φυσικά, κόστος. Το επιπλέον βάρος που θα προέκυπτε από την προσθήκη ενός υβριδικού συστήματος θα επηρέαζε αρνητικά τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά ενώ το κόστος του θα είχε επιπτώσεις στα περιθώρια κέρδους της εταιρίας. Στον αντίποδα, μία plug-in υβριδική 911 θα ήταν ιδιαίτερα “πράσινη” όμως υποθέτουμε ότι η εταιρία έκρινε πως αυτό δεν είναι αρκετό – προφανώς με την βοήθεια αρκετών focus groups.

Εν τω μεταξύ, η αμιγώς ηλεκτρική Mission E είναι προγραμματισμένη για λανσάρισμα εντός του 2019 ή του 2020 και θα χρησιμοποιηθεί ως η βάση για επιπλέον ηλεκτρικά μοντέλα από την Porsche. Έτσι, η 911 θα μπορεί να παραμείνει βενζινοκίνητη μέχρι η τεχνολογία να της επιτρέψει να αλλάξει χωρίς να γίνουν συμβιβασμοί.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.