Συνεργασία Toyota και Nvidia για την εξέλιξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης

Με την μία εταιρία μετά την άλλη να ανακοινώνουν τα πλάνα τους όσον αφορά στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, η σιγή που “ηχούσε” από την πλευρά ενός κολοσσού όπως η Toyota είχε αρχίσει να γίνεται ανησυχητική. Όμως δεν διήρκεσε πολύ, αφού η Ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον τεχνολογικό κολοσσό Nvidia για να εξελίξουν από κοινού την τεχνολογία που απ’ ότι φαίνεται θα ορίσει το μέλλον της αυτοκίνησης.

Συγκεκριμένα, η Toyota επέλεξε την Drive PX πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia ως την “καρδιά” των μελλοντικών, αυτόνομων αυτοκινήτων της. Ο υπερυπολογιστής αυτός. συλλέγει δεδομένα από διάφορα κομμάτια του αυτοκινήτου (βλ. κάμερες και αισθητήρες) και χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει το αυτοκίνητο στο να “καταλαβαίνει” και να αντιδρά στο περιβάλλον του.

“Μιλάμε όχι μόνο για την εξέλιξη πλέον, αλλά για το λανσάρισμα οχημάτων στην αγορά.”

Δήλωσε ο Danny Shapiro, senior director του αυτοκινητιστικού τμήματος της Nvidia. Από την πλευρά της, η Toyota μέσω του Ken Koibuchi (executive general manager) δήλωσε:

“Η Toyota δουλεύει πάνω σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης τα τελευταία 20 χρόνια με στόχους την μείωση των θανάσιμων ατυχημάτων στο μηδέν, την ομαλότερη συγκοινωνία και την προσφορά κινητικότητας σε όλους.

Με αυτή τη συνεργασία, σκοπεύουμε να επιταχύνουμε την εξέλιξη ακόμη ασφαλέστερων και ικανότερων συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.”

Να σημειώσουμε ότι τον Ιανουάριο που μας πέρασε η Nvidia ανακοίνωσε ότι την Drive PX πλατφόρμα της θα χρησιμοποιεί και η Audi ενώ τον ίδιο μήνα, δήλωσε ότι συμμετέχει σε ένα project της Mercedes που δώσει καρπούς εντός του έτους.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.