Ο πρόεδρος και ο CEO της VW στο στόχαστρο των αρχών!

Τα προβλήματα φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό για την Volkswagen αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου Bloomberg ο CEO της, Matthias Mueller και ο Πρόεδρός της, Hans Dieter Poetsch (μαζί με τον πρώην CEO, Martin Winterkorn) ερευνώνται από τις Γερμανικές αρχές για χειραγώγηση της αγοράς. Συγκεκριμένα, ερευνάται το αν ήταν “υπερβολικά αργοί” στο να ενημερώσουν τους μετόχους της Porsche για την χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων από πλευράς VW.

Φυσικά, οι Poetsch και Winterkorn εμπλέκονται σε έναν άλλο έλεγχο των αρχών ενώ ο Mueller είναι η πρώτη φορά που γίνεται αντικείμενο ελέγχου όσον αφορά στο θέμα με τις εκπομπές ρύπων! Πάντως η Volkswagen βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μπαράζ ερευνών, μηνύσεων και παραπόνων από πελάτες της ανά τον κόσμο, αφού παραδέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 ότι “πείραξε” 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα για να εμφανίζουν χαμηλότερους ρύπους στους ελέγχους. Το σκάνδαλο αυτό έχει στοιχίσει στην εταιρία 22.6 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα και άλλα έξοδα προς το παρόν, με το τελικό ποσό να παραμένει αδιευκρίνιστο.

Εκπρόσωπος της Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά ενώ ο εκπρόσωπος της Porsche SE δήλωσε ότι δεν έχει πληροφόρηση για τον έλεγχο. Τέλος, εκπρόσωπος του Mueller είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με την έρευνα των αρχών.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.