Το αφεντικό της Audi στηρίζει πετρέλαιο και CNG

Είναι δύσκολο για μία εταιρία αυτή την εποχή να υποστηρίζει το πετρέλαιο. Της μόδας είναι τα ηλεκτρικά/υβριδικά και οτιδήποτε δεν έχει “πράσινη” σφραγίδα αντιμετωπίζει βλέμματα αποδοκιμασίας. Όμως ρεαλιστικά, είτε μας αρέσει είτε όχι και για το προσεχές μέλλον, οι μετακινήσεις μας θα γίνονται με οχήματα που εξοπλίζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης και αυτό είναι που υποστηρίζει και η Audi μέσω του επικεφαλής της, Rupert Stadler.

“Το πετρέλαιο είναι μία βασική τεχνολογία αλλά η αξία του ως καύσιμο δεν αναγνωρίζεται πλέον.

Εγώ προτιμώ να βλέπω την αξία του μέσα από τα μάτια του πελάτη που παίρνει καλή ροπή και χαμηλή κατανάλωση. Αυτές τις αξίες πρέπει να τις σεβόμαστε, ειδικά όταν ξέρουμε ότι για τα επόμενα 10-15 χρόνια το 70-80% της αγοράς θα είναι πετρελαιοκίνητα, βενζινοκίνητα ή mild-hybrids. Ακόμα και σύμφωνα με τις πιο θετικές προβλέψεις, τα ηλεκτρικά δεν θα ξεπερνούν το 30% της αγοράς.”

Μία ακόμα τεχνολογία που υπερασπίζεται ο Stadler και πιστεύει ότι πρέπει να επεκταθεί με στρατηγικές συνεργασίες είναι αυτή του CNG (Compressed Natural Gas ή στο ελληνικότερον, φυσικό αέριο).

“Είναι πολύ καθαρό, μπορεί να αποθηκευθεί οπουδήποτε, παίρνεις μεγάλη εμβέλεια και ο ανεφοδιασμός διαρκεί 2-3 λεπτά. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το image του, αλλά είμαι πεπεισμένος για τα πλεονεκτήματά του. Η στρατηγική είναι σωστή αλλά χρειαζόμαστε συνεργάτες για να το κάνουμε να δουλέψει σε μεγαλύτερη κλίμακα.”

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.