Θα συνεχίσουν τα Volkswagen Scirocco και Beetle;

Αν έχει βάση το δημοσίευμα Αγγλικού μέσου, δεν είναι σίγουρο. Προς το παρόν, η Volkswagen αντιμετωπίζει πάνω από 20 δις δολάρια σε πρόστιμα, συμβιβασμούς και αποζημιώσεις σε αντιπροσώπους και πελάτες για το dieselgate σκάνδαλο και ψάχνει τρόπους να περιορίσει τα έξοδά της. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε μη-αναγκαίο ή μη-κερδοφόρο, μπορεί δυνητικά να περικοπεί και σε αυτή την κατηγορία, εντάσσονται τόσο το Scirocco όσο και το Beetle. Δύο μοντέλα που δεν έχουν σημαντικό όγκο πωλήσεων, ούτε μεγάλα περιθώρια κέρδους. Κατά τη διάρκεια του 2017 Annual Session της Volkswagen, το μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας, Arno Antlitz είπε:

“Το Beetle και το Scirocco αναπαριστούν μία συναισθηματική και ελκυστική κατηγορία οχημάτων αλλά ο προγραμματισμός των μοντέλων δεν έχει να κάνει πάντοτε με την συνέχιση από τη μία γενιά στην επόμενη.”

Πέρα από συναισθηματισμούς και βάζοντας στην άκρη λίγο την ιστορία των δύο μοντέλων για την Γερμανική εταιρία, η ανανέωσή τους δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Δεν την δικαιολογούν οι πωλήσεις και το κενό που θα δημιουργηθεί από την κατάργηση των μοντέλων θα καλυφθεί με κάτι νέο και κάτι που θα θέλει να αγοράσει ο κόσμος. Η διατήρηση των ονομάτων “Scirocco” και “Beetle” δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός και η Volkswagen αρχίζει να το καταλαβαίνει αυτό.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.