Τέρμα οι περισπασμοί από τα smartphones με το Nissan Signal Shield

Ο αριθμός των ανθρώπων που οδηγούν ενώ μιλούν στο κινητό ή κοιτάζουν τα μηνύματά τους ή σερφάρουν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχει μεγαλώσει ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο και τα ατυχήματα που σχετίζονται με την κάκιστη αυτή συνήθεια και επειδή απ’ ότι φαίνεται δεν είμαστε αρκετά έξυπνοι για να σώσουμε τους εαυτούς μας, έρχεται η Nissan με μία ενδιαφέρουσα λύση να βάλει τέλος σε αυτή τη μάστιγα: Nissan Signal Shield λέγεται το σύστημα της εταιρίας και αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι το ότι βασίζεται σε τεχνολογία από την Βικτωριανή εποχή!

Το Nissan Signal Shield είναι ένα πρωτότυπο διαμέρισμα στο υποβραχιόνιο ενός Juke που έχει επενδυθεί με αυτό που ονομάζεται “κλωβός Faraday”. Στην ουσία ένα κλουβί που κατασκευάζεται από αγώγιμα υλικά και σταματά τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο διάβα τους. Έτσι, από τη στιγμή που μία συσκευή τοποθετηθεί εντός του διαμερίσματος και το υποβραχιόνιο κλείσει, το Nissan Signal Shield δημιουργεί μία “νεκρή ζώνη” που μπλοκάρει το σήμα, το wi-fi και το bluetooth του κινητού. Στην ουσία, δίνει στον οδηγό μία επιλογή: να μην του αποσπά τίποτε την προσοχή ενώ οδηγεί. Ούτε ανόητες ειδοποιήσεις από τα social media, ούτε κλήσεις, ούτε μηνύματα. Γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι οι χρήστες smartphones δελεάζονται στο να ελέγξουν τις ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού τους, ακόμα και όταν οδηγούν!

Αν ο οδηγός θέλει να ακούσει μουσική που έχει αποθηκεύσει στο τηλέφωνό του, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να το συνδέσει μέσω της θύρας USB στο Juke ενώ αν επιθυμεί να “επαναφέρει” τις συνδέσεις του, αρκεί το άνοιγμα του υποβραχιονίου για να “σπάσει” ο κλωβός Faraday.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.